Een succesvolle transitie naar ‘De werkplek van morgen’

Een succesvolle transitie naar ‘De werkplek van morgen’

De transitie naar een digitale werkomgeving loopt in de zorg helaas nog vaak achter. Daarom heeft De Zorggroep met Canon haar print- en scanapplicaties naar de public cloud gebracht.

De Zorggroep is een grote zorgverlener in Limburg met 38 locaties, 5.900 medewerkers en 2.750 vrijwilligers. De Zorggroep biedt verpleging en verzorging aan iedereen in Noord- en Midden-Limburg (660.000 inwoners), van jong tot oud. Zij hebben diverse woon- en zorgcentra en bieden ook zorg bij mensen thuis.

Cloud

Om ervoor te zorgen dat medewerkers hun tijd maximaal aan de zorg kunnen wijden, wilde men een soepele transitie naar ‘De werkplek van morgen’. Een werkplek waar medewerkers plaats onafhankelijk kunnen werken en informatie overal beschikbaar is. Samen met hun IT-partner KEMBIT heeft De Zorggroep daarom alle Microsoft Office365-applicaties ingericht in de Microsoft Azure cloud.

Bekijk een video over het project hier.

Efficiënter printen en scannen

Nu alle applicaties in de cloud waren ondergebracht, ontstond de wens om in de transitie naar ‘de werkplek van de toekomst’ ook printen en scannen naar de public cloud te brengen, zodat printen en scannen op elk moment en vanaf elk apparaat mogelijk is, waarbij alleen een internetverbinding nodig is.

"Na de overstap op Microsoft 365, hebben we ook printen en scannen naar de public cloud gebracht. Dat is nu mogelijk op elk moment en vanaf elk apparaat, en hierbij is alleen een internetverbinding nodig." - Johan Schreurs, Portefeuillehouder infrastructuur (ict), De Zorggroep

Om dit te bereiken, implementeerde De Zorggroep Canons softwareplatform uniFLOW Online met 'My Print Anywhere' functionaliteit. Hiermee kun je printen en scannen via de public cloud met behulp van het bewezen Microsoft Azure platform. En: alle scans komen direct in de juiste OneDrive of SharePoint folder terecht.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven