TU/e en Leesman bundelen krachten

TU/e en Leesman bundelen krachten

De vastgoedleerstoel van de TU Eindhoven en Leesman gaan samenwerken om het inzicht te vergroten van hoe de werkomgeving de mentale gezondheid van medewerkers beïnvloedt. Daartoe worden twee enquêtes gekoppeld.

Qua fysieke gezondheid zijn werkomgevingen aan allerlei regelgevingen gebonden, maar voor mentaal welbevinden zijn er nauwelijks voorschriften. Daarom werken de vastgoedleerstoel van de TU Eindhoven en Leesman nu samen aan het vergroten van inzicht in hoe de werkomgeving de mentale gezondheid van medewerkers beïnvloedt (zie ook https://www.officementalhealth.nl/). Hiertoe bundelen zij de rest van 2020 een door de TU/e ontwikkelde enquête over mentale gezondheid op het werk met de welbekende Leesman workplace experience enquêtes.

De TU/e enquête meet mentale gezondheid vanuit een holistisch en salutogeen uitgangspunt, wat wil zeggen dat er niet zozeer gefocust wordt op het voorkomen van ziektes, maar vooral op het stimuleren van een positief gezondheidsgevoel en welbevinden. Met wetenschappelijk gevalideerde schalen worden waargenomen symptomen van ziekte gemeten zoals burn-out, stress, emotionele uitputting, vermoeidheid en depressie, plus de meestal daaraan voorafgaande salutogene gezondheidssymptomen zoals stemming, betrokkenheid, concentratievermogen, slaapkwaliteit, productiviteit en well-being.

De TU/e enquête wordt de komende maanden door Leesman aan het einde van hun vragenlijst aan hun grote groep respondenten aangeboden. Dat geldt zowel voor de gebruikelijke kantoormetingen die zij uitvoeren voor hun klanten, als voor de momenteel veel gevraagde home working experience enquête. De scores op de TU/e vragen worden vervolgens gekoppeld met de Leesman uitkomsten over workplace experience. Het doel van deze samenwerking is tweeledig:

  • Een gevalideerde, heldere meetschaal ontwikkelen voor de mentale gezondheid op het werk.
  • Statistisch analyseren hoe werkplekbeleving (tevredenheid met de diverse features en facilities) hierop van invloed is.
Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Rianne  Appel-Meulenbroek

Rianne Appel-Meulenbroek

Universitair hoofddocent Corporate Real Estate & Workplace, TU Eindhoven

»

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven