Terug van vakantie, terug naar kantoor de thuiswerkplek!

Terug van vakantie, terug naar <span style='text-decoration: line-through;'>kantoor</span> de thuiswerkplek!

Hoe behoud je de voordelen van thuiswerken en ontwikkel je door in de kantooromgeving? Dat legt Ernst-Willem van Drumpt, manager Facilities bij Alliander Facilities, in Smart WorkPlace magazine nummer 7 uit.

Volgens Van Drumpt heeft het gedwongen experiment van massaal thuiswerken de afgelopen maanden laten zien hoe wendbaar we zijn in onze manier van werken. Ook vindt hij het prachtig om te zien hoe organisaties nadenken over de toekomst van werken, de ondersteuning van de thuiswerkplek, welke faciliteiten we op kantoor inzetten en hoe we die gaan inzetten om de gestage groei van medewerkers die naar kantoor komen te ondersteunen. Daarbij is een integrale aanpak randvoorwaardelijk en mag communicatie niet over het hoofd worden gezien.

Volgens Van Drumpt is er geen sprake van ‘het nieuwe normaal’, omdat heel veel blijvend zal veranderen. Daarbij is niks doen geen optie: we moeten door – aldus Van Drumpt – omdat er een enorme potentie om dingen structureel anders te gaan doen.

Van Drumpt concludeert in zijn artikel dat we kantoren keihard nodig blijven hebben, maar dat we de functie ervan zullen moeten heroverwegen. Het kantoor zal gaan transformeren naar een ontmoetings- en samenwerkplek. Tegelijkertijd is hij er ook van overtuigd dat mensen meer thuis gaan werken.

Bij het doorontwikkelen van de kantooromgeving moeten we volgens Van Drumpt leren van de ervaringen uit het verleden. De do’s en dont’s van de kantoortuin, de opkomst van agile werkvormen, een veranderende manier van leiderschap, maar zeker ook de verantwoordelijkheid van medewerkers ten opzichte van de werkgever. Daarnaast moeten we goed de effecten voor onze gezondheid meenemen in onze keuzes, waarbij fysieke en psychische belasting in diverse onderzoeken naar voren komen als voornaamste aandachtspunten rondom het welzijn van medewerkers.

Volgens Van Drumpt is dit het optimale moment om het beste van beide werelden in te richten voor jouw organisatie, je team en jezelf. Een gesprek over de toekomstige manier van werken en wat dat betekent gaat veel verder dan alleen een kantoor, aldus Van Drumpt, dat gaat over strategie en bedrijfsvoering en dus om wie we willen zijn.

Het volledige artikel van Ernst-Willem van Drumpt leest u in de zevende editie van Smart WorkPlace, die op 12 november verschijnt en die als thema ‘Blended Working’ heeft. Bestel uw nummer nu hier.

Foto: Michael Kooren.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven