Gezond eten en drinken in de werkomgeving

Gezond eten en drinken in de werkomgeving

In het Pharos-gebouw in Hoofddorp staat een gezonde en inspirerende werkomgeving centraal. Alles in de kantoortoren is erop gericht om de energie en de gezondheid van de gebouwgebruikers te optimaliseren.

Marjanne Bulk van Vital Water en Xander Meijer van The Farm Kitchen vertellen over de belangrijke rol die gezond eten en drinken daarbij speelt.

Gezond eten en drinken

“Het aanbieden van echt goed eten van lokale boeren met een regeneratieve bodem wordt steeds belangrijker voor de werkgever”, begint Xander zijn verhaal. “Zeker in deze tijd waarin het normaal is dat mensen meerdere dagen thuis werken. Als je medewerkers dan samenkomen op kantoor, wil je hen extra aandacht geven en iets bijzonders aanbieden. Hoe mooi is het dan dat ze kunnen genieten van een heerlijke lunch of maaltijd en dat ze zich daardoor ook vrolijker, fitter en vitaler voelen?” Marjanne: “Gezond water drinken gedurende de dag, draagt daar absoluut aan bij. Het zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen en betere afvoer van de afvalstoffen. Zo krijgen de medewerkers direct meer energie. En dat is precies het doel van de werkomgeving in het Pharos-gebouw.”

Een werkomgeving die energie geeft

Vanuit stichting de nieuwe draai heeft Xander Meijer in 2018 op verzoek van Cairn Real Estate het concept Light house for healthy working neergezet voor de renovatie van het Pharos-gebouw. Daarbij heeft hij meer dan twintig innovatieve partijen samengebracht om een kantooromgeving te creëren die energie geeft aan de medewerkers. Dat heeft geleid tot een werkomgeving met onder meer Alpenfrisse lucht, een bloementuin op de gevel, gevels die licht opwekken en energie geven, tappunten met Kangen water van Vital Water en het unieke voedselconcept The Farm Kitchen. “Wij ontdekten tijdens het ontwikkelingstraject dat het grote verbindingselement van een gebouw niet in de materialen of de ruimte zit, maar vooral in het programma dat daarna komt. Samen intens genieten van eten en drinken vormt de absolute basis. Het geeft medewerkers energie, zorgt voor gezelligheid en verbindt”, aldus Xander.

Een perfecte match

The Farm Kitchen besteedt ontzettend veel aandacht aan smaakbeleving. Verse groentes en gewassen die van een goede grond komen, zijn absoluut rijker van smaak. Xander: “Die aandacht geven wij ook aan de bereidingswijze in de keuken. We letten op alle details die het verschil kunnen maken. Gezond water drinken is daar één van. De rijkdom van het voedsel ervaar je beter doordat je gezond water drinkt. Onze vitaliteitsman Aniel Ramjanam, een expert op het gebied van wellbeing, raadde het geïoniseerde Kangen water aan” Marjanne vult aan: “Kangen water heeft ook als groot voordeel dat bij het gebruik van het water geen transport komt kijken. Het water is niet opgeslagen in plastic flessen, maar komt gewoon uit het apparaat dat is aangesloten op de kraan. Daardoor is het gebruik van een Kangen water apparaat ook veel duurzamer dan andere soorten speciaal water die in werkomgevingen aangeboden worden. Vital Water en The Farm Kitchen vullen elkaar aan en zijn een perfecte match.”

Serieus bezig zijn met vitaliteit

Xander: “Veel werkgevers staan open voor gezond eten en drinken in de werkomgeving, maar het liefst wel goedkoop. Daar moeten we vanaf. Ben je serieus bezig met de toekomst en de vitaliteit van je werknemers? Kies dan voor een voedselprogramma dat daarop aansluit. Wij haken bedrijven aan op een gezonde voedselketen – word co-sponsor van een hectare goede grondwaardoor de grond weer gezond en rijk wordt. Dat zorgt voor smaakvol voedsel dat verbonden is aan lokale bedrijven. Daarbij draait het niet alleen om het eten, maar om een compleet andere mindset. Zo kan een werkgever CO2-positief zijn met zijn voedselprogramma.” Marjanne: “Werkgevers zijn zich wel bewust van het belang van gezond eten en drinken, maar weten vaak niet hoe ze daar invulling aan moeten geven. Veel werkgevers hebben frisdrankautomaten op kantoor, terwijl bekend is dat frisdrank niet bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Werkgevers geven aandacht aan de juiste smaak van de automaatkoffie, maar teveel koffie drinken is niet gezond. Kangen water daarentegen drinkt lekker weg, kun je bijna onbeperkt drinken en is goed voor je. De aanschaf van een Kangen water apparaat is voor veel bedrijven een kleine investering die veel voordelen voor de vitaliteit van hun medewerkers kan opleveren.”

Dit artikel komt uit een vorig editie van het SWP Magazine, lees het volledige magazine en artikel hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven