Ook Uber werkt met Workplace Managers

Ook Uber werkt met Workplace Managers

In de zojuist verschenen editie van Smart WorkPlace komen drie Workplace Managers aan het woord. Als tweede: Paul van Wijngaarden, Global Workplace Program Manager – Strategy Development bij Uber.

Wat was de aanleiding om bij Uber de functie van Workplace Manager in te stellen? 

Uber is binnen een aantal jaren enorm gegroeid van startup tot wereldwijd opererend bedrijf. Bij die groei kwam opeens ook het bredere vraagstuk van workplace kijken, waaronder vastgoed, Project Management, Facility Management en Workplace Management valt. Workplace Management vertegenwoordigt alles dat met het kantoor en andere locaties te maken heeft. In de eerste jaren van de organisatie viel dit nog onder de noemer People (HR), maar we zijn dusdanig gegroeid dat dit tot een aparte tak is gegroeid die zich volledig bezighoudt met het goed inrichten van de werkplek van werknemers en alles wat ermee te maken heeft. 

Welke verantwoordelijkheden vallen onder uw functie als Workplace Manager?

In mijn huidige functie ben ik sinds kort verantwoordelijk voor de Strategy & Planning van ons Vastgoed- en Project Management-portfolio in EMEA, alsmede de klantrelatie van al de verschillende businessunits binnen Uber. Daarnaast ben ik intensief bezig met process-ontwikkeling en optimalisatie, iets wat ik hiervoor wereldwijd deed. Process-ontwikkeling is een onmisbare rol binnen een snel groeiende organisatie als Uber en hiervan pak ik nog steeds veel zaken op wereldwijd niveau op.

Wat is de positie van Workplace Management binnen uw organisatie?

Binnen de organisatie van Uber zijn er Workplace Managers op regionaal, subregionaal en strategisch (geen uitvoerende verantwoordelijkheid) niveau. We zijn als strategisch partner van de business altijd op zoek om meer waarde toe te kunnen voegen aan Uber. Hier passen we de structuur en doelstellingen van onze organisatie op aan zodat we met de juiste mensen aan tafel zitten om te overleggen over de onderwerpen die er toe doen.

Lees hier het eerste interview in deze serie met Dick Lussing.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven