Niels Diffrient's Freedom chair al 20 jaar baanbrekend

Niels Diffrient's Freedom chair al 20 jaar baanbrekend

Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat Smart WorkPlace partner Humanscale met de Niels Diffrient’s Freedom chair de allereerste zelf-instelbare bureaustoel lanceerde.

De in 1999 geïntroduceerde Freedom was een baanbrekend ontwerp en bracht een revolutie teweeg in de kantoorinrichtersbranche. Het was de eerste stoel die de traditionele knoppen en hendels verwijderde en deze verving door de wetten van de fysica. Het resultaat was een uit zichzelf-instelbare automatische zit, waarvoor geen verdere uitleg of zitinstructie nodig is. Diffrient heeft de moderne bureaustoel effectief opnieuw uitgevonden en de manier waarop mensen zitten veranderd.

Robert King, CEO en oprichter van Humanscale zegt: “Niels deelde onze overtuiging dat vorm voortkomt uit functie en creëerde daarom iets dat eerlijk, tijdloos en even relevant is in New York als in Helsinki of Singapore.”

“Interessanter is misschien nog wel dat het zelfinstellingsmechanisme steeds relevanter wordt in de huidige werkomgeving. Nu, twintig jaar later, hebben de grote meubelbedrijven eindelijk de zelfinstelbare stoelen op de markt gebracht, die beweren dat het de toekomst van het zitten is. Dat is het bewijs van de vooruitziende blik van Niels”, voegt King eraan toe.

Juist nu er steeds meer automatisch instelbare stoelen op de markt komen, is Freedom vandaag de dag daarom nog net zo relevant als twintig jaar geleden.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven