Circulair afvalscheidingsstation streeft naar overbodig zijn

Een circulair product met als doel uiteindelijk overbodig te worden. Dat is het circulair afvalscheidingsstation NOTRASH van Smart WorkPlace partner TRIBOO. Het facilitair bedrijf van de Koninklijke Bibliotheek schafte het aan.

De NOTRASH is een 100% circulair afvalscheidingsstation geupcycled uit kunststof ‘afval’. Met dit modulaire systeem kunt u op een eenvoudige manier uw grondstoffen scheiden zodat deze opnieuw kunnen worden ingezet in onze maatschappij. De modules zorgen er voor dat iedereen kan starten en een bijdrage kan leveren. Naarmate er meer stromen worden gescheiden kunnen er simpel modules bijgeplaatst worden. Zo scheidt u papier en karton, plastic, GFT, restafval en papieren bekertjes.

Elke NOTRASH heeft een GrondstofTracker. Dankzij de tracker weet TRIBOO altijd waar hij is. De tracker wordt gescand met de mobiele telefoon. Zo kan er eenvoudig een verzoek om onderhoud of take-back gedaan worden. TRIBOO onderhoudt de NOTRASH en haalt hem op als hij niet langer gebruikt wordt. TRIBOO zorgt er daarna voor dat de NOTRASH weer wordt verwerkt tot NOTRASH totdat hij een nieuw doel krijgt. Want uiteindelijk is het doel van de NOTRASH om als circulair product overbodig te worden. Als we niet langer grondstoffen weggooien en de afvalloze maatschappij een realiteit is geworden zal de NOTRASH daarom van vorm veranderen. Zijn grondstof zal weer gebruikt worden om een ander circulair product te maken dat opnieuw een duidelijk doel dient. De grondstof gaat nooit verloren.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven