Spacewell en Vabi gaan intensief samenwerken

Spacewell en Vabi gaan intensief samenwerken

Smart WorkPlace partner Spacewell en Vabi hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel hiervan is een gezamenlijke oplossing op het gebied van energieprestatiesoftware voor gebouwen te leveren.

Beide partijen leveren nu nog elk een eigen oplossing voor het opstellen, beheren en in beleid toepassen van energetische gegevens (EPAVIEW van Spacewell en Vabi Assets Energie van Vabi).

Introductie NTA 8800-norm voor bepalen energieprestaties

Op 1 januari 2021 gaat de nieuwe methodiek voor het bepalen van de energieprestaties van gebouwen, de NTA 8800, in. De implementatie van deze methodiek is zeer complex. Om kwalitatief goede software hiervoor te leveren is samenwerking bij de ontwikkeling hiervan de meest logische stap.

Gezamenlijke softwareoplossing

Spacewell en Vabi gaan samen één product leveren en zullen de huidige klanten elk vanuit hun eigen organisatie blijven ondersteunen. Door de samenwerking kunnen de klanten erop vertrouwen dat hun investeringen in het energiebeleid ook in de toekomst gewaarborgd blijven en dat de transitie naar de nieuwe methodiek goed wordt ondersteund.

“Samenwerken op het gebied van de NTA 8800 is noodzakelijk gebleken om voor de Nederlandse markt een uniforme, alomvattende oplossing te ontwikkelen”, zegt Eric van Bael, CEO van Spacewell. “Met deze samenwerking vergroten we de slagkracht om de complexe NTA 8800 materie eenvoudig toepasbaar te maken, zowel voor de verplichte energielabeling als in de planvorming voor de energietransitie”, aldus Bart Jalink, Commercieel directeur bij Vabi.

Vastgoeddigitalisering

Daarnaast zien beide bedrijven kansen op het gebied van vastgoeddigitalisering. De oplossingen van Spacewell en Vabi sluiten goed bij elkaar aan. Door ook hier de samenwerking te zoeken verwachten ze nieuwe toepassingen te leveren waar zowel bestaande als nieuwe klanten veel profijt van hebben. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven