Hoe goed is jouw autoregeling?

Hoe goed is jouw autoregeling?

Een goede autoregeling is transparant en evenwichtig en houdt rekening met de belangen van zowel de werkgever als de werknemer. Dat vindt Smart WorkPlace partner Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).

Van alle zakelijke rijders heeft 81% een autoregeling ondertekend die hoort bij het gebruik van de zakenauto. Vaak is dit een document van meerdere pagina’s, waarin eerder juridisch-achtige schrijftaal staat, dan dat het makkelijk wegleest. Daardoor wordt een autoregeling door 31% van de zakelijke rijders niet aandachtig genoeg gelezen en weet de zakelijke rijder niet goed wat hij ondertekent.

De VZR vindt dat een autoregeling niet enkel geschreven moet zijn in het voordeel van een werkgever. Een goede autoregeling is transparant en evenwichtig! Daarmee bedoelt de VZR dat een autoregeling ook rekening moet houden met de belangen van een werknemer. Maar hoe weet je als werknemer nu wat evenwichtig is? Hoeveel autoregelingen heb je ooit getekend en vergelijk je je autoregeling ook met andere autoregelingen? De VZR doet dit wel.

Controle van je autoregeling

Wekelijks heeft de VZR contact met zakelijke rijders die willen weten of hun autoregeling eigenlijk wel een juiste is. Ondanks dat 33% van de zakelijke rijders hun autoregeling exact kent, blijft het voor een zakelijke rijder nog steeds erg moeilijk om te bepalen of de ondertekende autoregeling een goede is. Doordat de VZR al veel autoregelingen gecontroleerd heeft, kan de VZR ze ook gemakkelijk vergelijken. De VZR heeft dit zelfs geautomatiseerd.

Als VZR-lid kun je gratis je autoregeling laten controleren. De belangrijkste vragen dien je te beantwoorden en aan jouw antwoorden hangt de VZR een bepaalde waarde. Dit tezamen vormt een rapportcijfer voor je autoregeling. In één oogopslag weet je of je te maken hebt met een goede autoregeling.

Autoregeling OK keurmerk

Heb je als bedrijf een goede autoregeling? Laat het dan zien! Het krijgen van een zakenauto is één van de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden voor een werknemer. Met een goede autoregeling laat je aan je huidige én toekomstige werknemers zien dat je voor goed werkgeverschap staat. En dat je een autoregeling aanbiedt die voldoende rekening houdt met de belangen van de werknemers. 

Scoort je autoregeling minimaal een 7? Alleen dan kom je in aanmerking voor het Keurmerk Autoregeling OK van Vereniging Zakelijke Rijders. Meer informatie over dit Keurmerk is hier te vinden.

Autoregeling van het Jaar

Van alle autoregelingen die de VZR in een jaar controleert, kan er maar één de beste zijn. De beste autoregeling van het jaar ontvangt van de VZR de oorkonde Beste Autoregeling van het Jaar. Dat zijn meestal autoregelingen die een 8,5 of hoger scoren. Iedereen die zijn autoregeling laat controleren komt hiervoor in aanmerking. Uiteraard kan de VZR ook gezamenlijk bekijken op welke punten je je autoregeling dient te verbeteren. Een goede autoregeling is namelijk in het belang van zowel de werknemer als de werkgever. Beiden profiteren hiervan.

Ben je benieuwd welk rapportcijfer jouw autoregeling scoort? Controleer hem dan gratis.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven