Hoe bereidt Nederland zich voor op het 1,5 meter kantoor?

Hoe bereidt Nederland zich voor op het 1,5 meter kantoor?

Smart WorkPlace partner TwynstraGudde sprak vijftien facilitair professionals over de overwegingen en keuzes die ze maken bij reboarden. In het zojuist verschenen Smart WorkPlace 6 leest u er alles over.

Organisaties gaan verschillend om met deze situatie. Sommigen bereiden zich al sinds de uitbraak van het virus in januari voor en hebben inmiddels uitgewerkte scenario’s op de plank liggen. Anderen laten zich leiden door de richtlijnen van de regering en wachten op welke versoepelende maatregelen er de volgende persconferentie worden gemeld.

Er zijn ook overeenkomsten. Zo heeft bijna iedere organisatie een ‘taskforce’ of ‘crisisteam’ opgericht. Vaak is in deze gremia het bestuur van de organisatie vertegenwoordigd, zodat scenario’s snel kunnen worden afgewogen en gedragen besluiten worden genomen. Ineens staat huisvesting hoog op de agenda van de directie, een langgekoesterde wens van menig facility manager.

TwynstraGudde ziet dat de realisatie van het 1,5 meter kantoor grofweg in vier fasen wordt gerealiseerd. Iedereen begint met (1) een verkenning van de maatregelen die er getroffen kunnen worden. Daarna (2) wordt de aanpak bepaald, (3) besluitvorming rondgebreid en ten slotte (4) gaat men over tot uitvoering. De nodige acties binnen de fasen verschillen aanzienlijk. In het artikel in SWP #6 staan de auteurs stil bij de eerste twee fasen.

Bij fase 1 gaat het om maatregelen t.b.v. lagere bezetting – Groepen splitsen, Logistieke beperkingen, Geen klanten ontvangen, Toilettoegang beperken en Stoelen weghalen – en om facilitaire ingrepen – Extra schoonmaak, Lunchpakketten, 1,5 meter markeringen en Temperaturen.

Bij fase 2 gaat het om de aanpak voor de tijdelijke situatie en om de aanpak voor de lange termijn.

Een van de vijftien organisaties die aan de orde komen is PwC. Marjolein Kurstjens, Demand manager Facility Management bij PwC, gaat in een kadertekst bij het artikel nader in op het reboarden bij PwC.

SWP #6 bevat naast het artikel van TwynstraGudde nog veel meer lezenswaardige artikelen. Nieuwsgierig? SWP #6 is hier te downloaden. Wilt u ook toekomstige digitale uitgaven van Smart WorkPlace ontvangen? Click dan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven