FMIS+ Slimme ruimteplanning en slim comfort

FMIS+ Slimme ruimteplanning en slim comfort

Een traditioneel FMIS combineren met een IoT-sensortechnologie kan voordelen opleveren. Smart WorkPlace partner Spacewell legt dat uit in een serie blogposts. In dit artikel aandacht voor deel vijf en zes.

In de vijfde blogpost, ‘FMIS+ Slimme ruimteplanning; Vooruit plannen aan de hand van echte gebruikersgegevens’, die verscheen op 25 augustus, legt Nicole Weygandt, Hoofd Strategische Ontwikkeling bij Spacewell, uit dat de waarde van FMIS+ niet alleen in de micro-applicaties ligt, maar ook in de mogelijkheid om macro-applicaties te ondersteunen, zoals de strategische planning op lange termijn. FMIS-platformen ondersteunen het beheer van wereldwijde portefeuilles van gebouwen en activa. Ook helpt het FMIS+-product de besluitvorming en de toepassing van lokale en wereldwijde werkplekstrategieën te sturen.

In de zesde blogpost, ‘FMIS+ Slim comfort; Comfortmonitoring omzetten in acties’, die verscheen op 1 september, gaat Nicole Weygandt in op een van de vele gevolgen van de COVID-19-pandemie, de piek in de belangstelling voor luchtkwaliteit en comfortmonitoring. Medewerkers maken zich zorgen over blootstelling aan het virus op het werk en moeten dus worden gerustgesteld. Elke strategie daarvoor steunt op meer inzicht in de omgevingsomstandigheden en een betere communicatie erover. Tal van bedrijven investeren dan ook in betere HVAC- en filtersystemen om het risico dat die het virus verspreiden, te verminderen. Weylandt licht in deze blogpost eerst toe waarom luchtkwaliteit zo belangrijk is, daarna behandelt ze het monitoren van comfort en luchtkwaliteit en hoe gegevens kunnen worden gebruikt om maatregelen te nemen. En als laatste behandelt ze de voordelen op lange termijn daarvan en de rol van FMIS+.

In het eerste artikel over de blogposts van Spacewell dat Smart WorkPlace publiceerde, kwamen de eerste vier blogposts aan de orde. U leest het hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven