De toekomst van gedeelde ruimtes (3/5)

De toekomst van gedeelde ruimtes (3/5)

Hoe ziet de toekomst van gedeelde ruimtes eruit? Dat komt op 22 en 23 oktober aan de orde tijdens een online streamingevent van Smart WorkPlace partner Vitra met vier thema’s. Het tweede is: Design matters.

Bestaat er zoiets als goed of slecht materiaal? Of alleen correct en onjuist gebruik? Welke impact hebben crisissen in het verleden op ons interieur gehad door de geschiedenis heen? In deze sessie vindt een gesprek plaats met Christian Grosen Rasmussen, Chief Design Officer bij Vitra, met gastheer Jan Boelen, Creative Director van Atelier Luma. Andere deelnemers zijn industrieel ontwerper Konstantin Grcic, stichter van Faber Futures Natsai Audrey Chieza, Princeton-professor Beatriz Colomina en freelance schrijver Kyle Chayka.

Het programma

14:00 - 15:00 – Material matters

Materialen vormen de kern van het ontwerp. Naarmate ons milieubewustzijn evolueert, evolueert ook onze materiaalkeuze bij het ontwerpen van objecten en interieurs. Kan het ontwerp bijdragen aan een verantwoord materiaalgebruik? Is het mogelijk om het ontwerp nog duurzamer te maken? Kunnen we op alternatieve manieren creëren, produceren en consumeren en de belangen van de volgende generaties beschermen? Dit panel kijkt naar hedendaagse voorbeelden voor de vormgeving van een milieuvriendelijke toekomst.

Deelnemers: Christian Grosen Rasmussen, Jan Boelen, Konstantin Grcic, Natsai Audrey Chieza

15:00 - 16:00 – A history of the impact of crises on interiors

In deze sessie vragen we ons af wat de impact van crisissen op interieurs is. Twee vooraanstaande personen geven een historische terugblik op hoe levensveranderende gebeurtenissen onze manier van interieurdesign hebben beïnvloed. Historica Beatriz Colomina presenteert haar onderzoek naar de impact van tuberculose op de architectuur en de ruimte, de basis van de moderne ontwikkelingen. Kunst- en designcriticus Kyle Chayka, die gespecialiseerd is in minimalisme, gaat dieper in op de vraag welke impact de coronacrisis op de architectuur heeft en spreekt met een aantal vooraanstaande personen op dit gebied.

Deelnemers: Beatriz Colomina, Kyle Chayka

16:00 - 16:30 – The cantilever chair: a historic review & world premiere of a new design by Jasper Morrison

Rolf Fehlbaum, Chairman Emeritus van Vitra, en Mateo Kries, directeur van het Vitra Design Museum, zullen de historische achtergronden van dit fascinerende type stoel bespreken en ook het innovatiepotentieel van sledestoelen.

Deelnemers: Mateo Kries, Rolf Fehlbaum

16:30 - 17:00 – Aesthetics after 2020?

Hoe wordt de esthetiek beïnvloed door de sociale en milieuontwikkelingen van 2020? De sprekers van de Vitra Summit geven antwoord op één vraag.

Alle deelnemers en hun functie

  • Beatriz Colomina, Architecture historian, theorist and curator
  • Christian Grosen Rasmussen, Chief Design Officer, Vitra
  • Francis Kéré, Architect
  • Hella Jongerius, Designer
  • Jan Boelen, Artistic Director, Atelier Luma
  • Konstantin Grcic, Designer
  • Kyle Chayka, Writer
  • Natsai Audrey Chieza, Founder and CEO, Faber Futures
  • Mateo Kries, Director, Vitra Design Museum
  • Rolf Fehlbaum, Chairman Emeritus, Vitra
  • Virgil Abloh, Artist, Architect, Engineer, Creative Director and Fashion Designer

De Vitra Summit 2020 is gratis en toegankelijk voor iedereen. Om uw persoonlijke ticket te ontvangen, kunt u zich hier inschrijven.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven