De toekomst van gedeelte ruimtes (4/5)

De toekomst van gedeelte ruimtes (4/5)

Hoe ziet de toekomst van gedeelde ruimtes eruit? Dat komt op 22 en 23 oktober aan de orde tijdens een online streamingevent van Smart WorkPlace partner Vitra met vier thema’s. Het derde is: Dynamic spaces.

De afgelopen maanden is gebleken dat kantooromgevingen met een flexibel ontwerp dat kan worden veranderd een duidelijk voordeel hebben: ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan veranderende overwegingen m.b.t. de gezondheid en arbeidspatronen. Tegelijkertijd zijn er nieuwe functies toegevoegd aan onze huiselijke omgeving. Deze sessie omvat gesprekken met Sharon Johnston, oprichtende partner van het in LA gevestigde architectenbureau Johnston Marklee, David Allemann, mede-oprichter van het wereldwijde schoenenmerk On, Nora Fehlbaum, CEO van Vitra, Ilse Crawford oprichter van Studioilse, Aric Chen, Curatorial Director bij Design Miami en vele anderen.

Het programma

09:30 - 11:00 – New dynamics in the home

Voor de meesten van ons is ons huis het decor geweest van onze persoonlijke ervaring met de coronapandemie en staat voor altijd in ons geheugen gegrift. Het is daarom waarschijnlijk dat ons begrip omtrent functie en betekenis van onze woonomgeving hierdoor is veranderd. In dit gesprek wordt onderzocht hoe onze huiselijke ruimtes opnieuw moeten worden gedefinieerd als multifunctionele zones nu er meer mensen dan ooit vanuit huis werken. Het thuiskantoor is niet de enige drijvende kracht achter deze verandering: er zal ook rekening moeten worden gehouden met nieuwe technologieën, veranderende gezinsmodellen en voortdurend evoluerende huiselijke idealen.

Deelnemers: Aric Chen, Ilse Crawford, Ivy Ross, Mateo Kries

11:00 - 12:30 – New dynamics in the office

Het jaar 2020 heeft de voordelen aangetoond van werkruimtes die flexibiliteit in hun ontwerp hebben geïntegreerd. Een zeer agile, modulaire kantoorindeling kan worden aangepast aan de eisen van steeds wisselende gezondheidsoverwegingen, teams en arbeidspatronen. Het feit dat alle opties op elk moment beschikbaar zijn, verleent de ruimte echter een sfeer van vergankelijkheid, alsof het niet af is. De werkruimte is de thuisbasis van het bedrijf; in veel gevallen is het de enige fysieke representatie van de bedrijfsidentiteit. Hoe kan het kantoor van vandaag en morgen de flexibiliteit bieden die nodig is om in te spelen op de voortdurende veranderingen en tegelijkertijd een gevoel van permanentie en saamhorigheid creëren, zodat de mensen zich veilig en 'thuis' voelen als ze weer terugkeren naar hun werkplek?

Deelnemers: David Allemann, Nora Fehlbaum, Sharon Johnston, Stephan Hürlemann

12:30 - 13:30 – Well-being rituals for the home and the office

Rituelen die te maken hebben met ons welzijn zijn een belangrijk onderdeel van elke werkdag; we hebben allemaal pauzes nodig om onze mentale en fysieke gezondheid goed te houden. In deze sessie zorgen de in Londen gevestigde chef-kok Asma Khan en de internationaal opgeleide yogadocent Steph Cusack voor inspiratie en geven praktisch advies. Asma, eigenaresse van de Darjeeling Express, heeft samen met haar medewerkers die allemaal vrouw zijn, met de Chef's Table grote bekendheid verworven. Ze ontmoet de ontwerper Ilse Crawford om in de keuken van de studio een eenvoudige lunch te bereiden (recepten worden gegeven). Ondertussen demonstreert Steph, die ook het personeel van Nike traint om het potentieel van de mind-body-verbinding tot stand te brengen, oefeningen om het lichaam en de geest te wekken. Een uitgebalanceerde yogasessie met stretchoefeningen die het hart openen en rustige twists zijn perfect om wakker te worden en de dag te beginnen.

Deelnemers: Asma Khan, Steph Cusack

Alle deelnemers en hun functie

  • Aric Chen, Curatorial Director, Design Miami
  • Asma Khan, Chef and Founder, Darjeeling Express
  • David Allemann, Co-Founder, On
  • Ilse Crawford, Designer
  • Ivy Ross, Vice President of Design for the Hardware organization, Google
  • Mateo Kries, Director, Vitra Design Museum
  • Nora Fehlbaum, CEO, Vitra
  • Sharon Johnston, Founding Partner, Johnston Marklee & Associates
  • Steph Cusack, Yoga Teacher
  • Stephan Hürlemann, Architect and Designer

De Vitra Summit 2020 is gratis en toegankelijk voor iedereen. Om uw persoonlijke ticket te ontvangen, kunt u zich hier inschrijven.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven