Mobiliteit in november centraal thema bij Smart WorkPlace

Mobiliteit in november centraal thema bij Smart WorkPlace

Bij een smart workplace hoort ook smart mobility. Met ruimte voor flexibele mobiliteitsoplossingen voor zowel organisaties als voor medewerkers. Daarom staat in november mobiliteit centraal bij Smart WorkPlace.

Niels Dragt van Smart WorkPlace partner Pon Business Mobility ging in een interview in Smart WorkPlace magazine nummer 6 al in op de transformatie die het bedrijf de afgelopen jaren had ondergaan: van ‘klassieke’ leverancier van auto’s aan de particulieren en zakelijke markt naar mobility consultancy, waarbij het gaat om inspireren, informeren en adviseren. “Die keuze hangt samen met het feit dat er een moment in de toekomst komt waarop de auto zichzelf rechtstreeks vanuit de fabriek naar de klant toe rijdt, waardoor ook de rol van Pon in die keten zal veranderen. Bovendien wordt de auto steeds meer een commodity, waarbij prijs het enige onderscheidende vermogen is. De belangrijkste reden is echter dat we als Pon zien dat de klantbehoefte aan het veranderen is.” Dragt legt ook uit waarom de uitvoering bij mobiliteit complex is. “Als iemand geen leaseauto wil betekent dat niet dat hij geen auto wil hebben. Dat kan een deelauto zijn, maar misschien wil hij ook wel een auto die hij bij een P+R neerzet, waarna hij het deel naar het centrum per OV of fiets doet. Bovendien kan de mobiliteitsbehoefte per dag veranderen, afhankelijk van zijn werkzaamheden.”

Dat vraagt dus om flexibele mobiliteitsoplossingen. Daarbij zijn er echter weer andere obstakels, zo legt Jan van Delft, voorzitter van Smart WorkPlace partner Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) uit in Smart WorkPlace magazine nummer 7, dat op 12 november verschijnt. “Medewerkers die in ‘het nieuwe normaal’ meer dan voorheen thuis zouden willen werken, worden daaringeblokkeerd door het ministerie van Financiën. Zij redeneren namelijk heel star: je hebt wel of niet een bijtelling en daar houden we je aan.”

Mocht u interessante en inspirerende initiatieven op het gebied van mobiliteit hebben, dan kunt u een bericht hierover sturen naar redacteur Peter Bekkering, peter@smartwp.nl. Alle berichten lezen over mobiliteit? Click dan hier.

Wilt u alvast nummer 7 van Smart WorkPlace bestellen, klik dan hier.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwsberichten van Smart WorkPlace? Abonneer u dan hier op de wekelijkse nieuwsbrief.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven