Ontmoetingstafel van plantenbakken

Ontmoetingstafel van plantenbakken

Overtollige plantenbakken omtoveren tot ontmoetingstafels. Met deze circulaire oplossing droeg Smart WorkPlace partner TRIBOO bij aan het project Workspace 2020 van Nationale Nederlanden.

Honderden plantenbakken waren niet langer nodig op de kantoren van Nationale Nederlanden in Den Haag en Rotterdam. In plaats van alle waardevolle grondstoffen in de container te gooien om vervolgens als afval verbrand te worden bedacht NN in het project Workspace2020 samen met TRIBOO de perfecte circulaire oplossing. De grondstoffen komen opnieuw terug op het kantoor, niet als plantenbak maar als spraakmakende circulaire ontmoetingstafel.

Op het eerste oog is niet te zien dat de tafel is gemaakt van afval en dat is precies de bedoeling. Vier bloembakken zijn er nodig om één circulaire ontmoetingstafel te maken. Gelegd in een spraakmakend vissengraat patroon zorgt deze tafel voor een chique uitstraling. Door het toepassen van ambachtelijke verbindingstechnieken was lijm niet nodig. De tafels zijn leverbaar in de afmetingen 2750 x 1200, 3000 x 1000 en in een XXL model van 4500 x 1500 millimeter.

Bij het ontwerp was het uitgangspunt om een robuuste tafel te maken die langdurig gebruikt kan worden en moet kunnen veranderen als dat gewenst is zonder de hele tafel te vervangen. De houten delen in vissengraat patroon zijn aangebracht op een groot modulair paneel. Dit paneel biedt de mogelijkheid om het blad te wisselen en te vervangen voor een ander blad gemaakt van afval. Zo is het niet langer nodig een complete tafel te vervangen maar kan de tafel simpelweg van uitstraling veranderen door het vervangen van een paneel.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven