NeverEnding Furniture

NeverEnding Furniture

Smart WorkPlace partner TRIBOO lanceert samen met NedCam, een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van complexe vormen, een circulaire collectie 3D geprint meubilair: NeverEnding Furniture.

Circular Dutch Design waarmee zij de circulaire economie en afvalloze maatschappij op een spraakmakende manier zichtbaar maken in het interieur. De eerste producten in de collectie zijn plantenpotten. Drie tulpen van dicht tot open en twee boontjes die in symbiose bij elkaar passen.

Beide bedrijven maken niet alleen meubelen maar ze nemen ook de verantwoordelijkheid voor de grondstoffen en sluiten hiermee de kringloop. Alle meubelen zijn NeverEnding en kunnen aan het einde van de gebruiksduur weer worden ingeleverd. De klant ontvangt de grondstofwaarde retour bij inlevering waarna de meubelen worden omgezet tot nieuwe grondstof voor de printer. Hierna wordt er opnieuw een 3D geprint meubel van gemaakt en is de cirkel weer rond.    

Volgens de initiatiefnemers wordt er in de industrie veel gewerkt met massaproductie in mallen en zijn daardoor veel inrichtingen op kantoren eenheidsworst geworden zonder identiteit. Hier maakt NeverEnding furniture volgens hen het  verschil, omdat er alleen gemaakt wordt wat de klant nodig heeft. Door state of the art technologie en Large Scale 3D Printing kunnen TRIBOO en NedCam met gerecyclede thermoplasten complexe vormen maken met minimum gebruik van materiaal. Inspiratie komt uit de algoritmes van de natuur. Biomimicry en biophilic design worden toegepast om de parametrische modellen te maken die worden uitgeprint.

De meubelen worden 3D geprint vanuit gerecyclede thermoplasten. Een thermoplast is een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Een voordeel van thermoplastisch materiaal is de mogelijkheid tot hergebruik in verschillende toepassingen. Door het opnieuw versnipperen en verhitten kan het materiaal in andere gewenste vormen worden gebracht.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven