Innovatiechallenge over digitalisering en duurzaamheid

Innovatiechallenge over digitalisering en duurzaamheid

Een probleem oplossen uit de eigen praktijk. Dat is het uitgangspunt van de eerste Innovatiechallenge van Smart WorkPlace partner Strukton Worksphere met als thema Digitalisering en Verduurzaming.

Walter Okhuijsen, Manager Business Development & Innovation bij Strukton Worksphere en expert bij Smart WorkPlace, legt uit hoe het plan voor de Innovatiechallenge is ontstaan: “In de afgelopen jaren heeft Strukton Worksphere zich doorontwikkeld als een innovatief bedrijf binnen in de gebouwde omgeving. We zijn elke dag bezig om het woord innovatief ook betekenis en inhoud te geven. Dit doen we in samenwerking met onze klanten, partners maar vooral met onze eigen mensen. Een van de methodieken die we binnen Strukton Worksphere gebruiken om die ideeën naar voren te halen is het toepassen van een innovatiechallenge. We willen collega’s op deze manier de kans geven hun idee, waar ze misschien al langer mee lopen, een podium te geven. Dat is belangrijk voor onszelf en onze klanten, maar ook voor het boeien en binden van onze mensen.”

Vervolgens gaat Marc Kooij, Business Developmentmanager bij Strukton Worksphere, in op de aanpak van de innovatiechallenge: “De innovatiechallenge is een methodiek waarbij we aan de hand van een probleemstelling uit de business onze medewerkers uitdagen om met ideeën te komen om te komen met oplossing van een daadwerkelijk probleem. Het gaat dus om het oplossen van een probleem uit de eigen praktijk. Juist dit maakt het concreet voor onze medewerkers en heel benaderbaar. Dus naast het bedenken van innovaties vanuit meer een maatschappelijke strategisch thema kiezen we er bewust om innovaties ook te bedenken vanuit de eigen operationele business. Een positief site-effect is dat iedereen gevoel gaat krijgen bij het woord innovatie, dat je daar als medewerker zelf inhoud aan kan geven en dat het bedenken van nieuwe innovaties een verantwoordelijk is van ons allemaal.” Okhuijsen vult aan: “Innovatie gaat niet alleen om het bedenken van een nieuw idee maar ook om een andere mindset in de organisatie. Dit raakt de veranderkant van innovatie en daarom heeft Lotte Kok, vanuit HR verantwoordelijk voor arbeidsmarktcommunicatie binnen Strukton Worksphere, een belangrijke rol in het team. Bij het uitwerken van de challenge hebben we ook gebruik gemaakt van de externe praktijkervaring zoals van Marijke van Elk-Jansen van Alliander. We hebben namelijk gemerkt dat je over en weer heel veel van elkaar kan leren.”

Een belangrijke voorwaarde die Strukton Worksphere bij de innovatiechallenge heeft gesteld is dat de challenge gekoppeld is aan de strategische pijlers van het bedrijf, digitalisering en verduurzaming. Ook moet een idee nadrukkelijk iets opleveren voor de klanten van het bedrijf.

Inmiddels is Strukton Worksphere gekomen tot een selectie van een top drie die hun ideeën eind september gaan pitchen aan een jury. Dit zal eind september gaan gebeuren. De winnaar mag zijn of haar idee ontwikkelen en de oplossing daadwerkelijk in de praktijk brengen.

Finalisten

De drie finalisten van de Innovatiechallenge 2021 zijn:

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven