Gregory Sedoc spreekt tijdens WorkPlace Xperience over vitaliteit

Gregory Sedoc spreekt tijdens WorkPlace Xperience over vitaliteit

Op dinsdag 29 maart geeft voormalig topsporter Gregory Sedoc tijdens de WorkPlace Xperience een presentatie over vitaliteit.

Het hybride werken heeft niet alleen invloed op de organisatie en inrichting van de werkomgeving, maar vooral op de gebruikers daarvan. Decennialang heersende patronen van werken op een vaste plek veranderen door technologie en moderne communicatiemiddelen. Deze veranderingen beïnvloeden tevens het leef- en werkgedrag van een gebruiker van de werkomgeving. Hoe blijft binnen die veranderingen de mentale en fysieke vitaliteit in orde? Daarover vertelt Gregory Sedoc tijdens de WorkPlace Xperience.

Gregory Sedoc: “Belangrijk bij deze ontwikkelingen is dat mensen open staan voor veranderingen. Je weet dat de omgeving verandert en dat je daar in mee moet. Bij deze veranderingen helpt het onder andere om je te omringen met deskundigen. Dat kan bijvoorbeeld een fitness- of yogacoach zijn. Zij helpen je om fit te blijven en een nieuwe focus te ontwikkelen. Zelf heb ik deze trajecten gedurende mijn sportloopbaan meerdere malen meegemaakt. Hierover neem ik iedereen mee tijdens mijn presentatie.”

Door de veranderende werkomstandigheden ontdekken mensen in een aantal gevallen nieuwe talenten bij zich zelf. Of ze ontdekken dat ze zich verder willen ontplooien.

“Kijk,” zegt Gregory Sedoc, “dit zijn nu de prachtige kansen die mensen ervaren bij veranderingen. Men gaat zich de vraag stellen ‘Wat wil ik?’ en ‘Hoe denk ik dat te kunnen bereiken?’ Wanneer je dit bespreekbaar maakt bij de HR-manager ontdek je snel of in samenwerking aan je doorontwikkeling kan worden gewerkt. Dit bespreekbaar maken en de kansen in kaart brengen maakt dat je mentaal sterker wordt en daarmee juist ook vitaal.”

Andersom is er een belangrijke rol weggelegd voor de werkgever, zo stelt Gregory Sedoc. “Natuurlijk is eigen verantwoordelijkheid een belangrijk vertrekpunt bij je eigen vitaliteit. Maar evenzeer dienen werkgevers een situatie te creëren voor de medewerkers waarmee hun welzijn is geborgd. Allereerst belangrijk voor de mensen zelf, maar evenzeer belangrijk om medewerkers aan je te blijven binden. En uiteraard helpt dit bij je rol als aantrekkelijk werkgeverschap.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven