DG-Podcast op WPX over werkplek van de toekomst

DG-Podcast op WPX over werkplek van de toekomst

Bij de podcast op de WorkPlace Xperience van mediapartner Duurzaam Gebouwd schoven Marc Kooij (SPIE) en Nils Bonder (AM) aan bij presentator Marvin van Kempen om te praten over de werkplek van de toekomst.  

Centraal thema in de podcast was hoe de werkplekken van de toekomst op kantoor er uit moet zien. Volgens Kooij moet de gebruiker meer dan voorheen centraal komen te staan: een gebouw moet passen bij en afgestemd zijn op het type gebruiker. “Het gaat om een comfortabele werkomgeving. Gebruikers willen werken in een aantoonbaar gezond gebouw.” Die gezondheid moet niet alleen centraal staan, maar ook meetbaar en aantoonbaar zijn.

Bonder wijst op de variëteit in gebruik en gebruikers. Omdat al die gebruikers een fijne werkplek verdienen, moeten kantoren een inspirerende en gezonde functie krijgen. Bonder wijst er in de podcast op dat ook het gedrag op kantoor verandert: “De variëteit aan taken en dingen die je op kantoor doet, neemt toe. Je gaat er nu ook privédingen doen. Kun je daar nog wel het woord ‘kantoor’ voor gebruiken?” Het gebouw moet volgens Bonder een levendige omgeving worden, waarin werk en privé meer worden vervlochten. “Het liefst met plekken voor ontmoeting en beleving, waar mensen letterlijk hun beste dag kunnen hebben. Dat varieert van rust tot reuring en daar ligt de uitdaging.”

Beluister de DG-Podcast op Spotify, Soundcloud of Apple.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven