Aftermovie Campus Day 2022

Uitdagingen als de groei in aantal studenten en onderzoek, de onzekerheden en hoe zou een universiteit en campus er nu en in de toekomst moeten uitzien? Dat waren enkele van de onderwerpen op Campus Day.

Campus Day – een initiatief van Aestate, AT Osborne, Royal HaskoningDHV en TwynstaGudde – werd op 28 juni gehouden op de TU Delft Campus. Volgens Marcel van Rosmalen van AT Osborne is het event belangrijk: “Om inspiratie op te doen over hoe campussen er in Nederland voor staan, welke vragen ze hebben en welke antwoorden we daar met elkaar op kunnen geven.” Jeroen Tazelaar van TwynstraGudde vult aan: “Op Campus Day komen mensen uit het werkveld en hoor je innovatieve en nieuwe verhalen. Dat inspireert en mensen kunnen van elkaar leren.”

Een van de bezoekers is Sven Stielstra van Campus Groningen. Hij vertelt waarom hij naar Delft is afgereisd: “Het is hartstikke leuk om vanuit je eigen omgeving even een stap opzij te doen om hier te leren wat je anders kunt doen en waarom en om die kennis mee te nemen naar Groningen om er vervolgens daar wat mee te doen.”

Op Campus Day bleek ook dat er nog veel uitdagingen zijn voor de campus. Daniël Koningen van Aestate: “Een daarvan is de enorme groeiontwikkeling van aantallen studenten maar ook van onderzoek.” Ellis van Dam van Royal HaskoningDHV noemt de onzekerheden als grootste uitdaging: “We zijn allemaal heel erg gewend om te plannen en ervan uit te gaan dat we bijvoorbeeld over twee jaar dit en over vijf jaar dat gaan doen. Nu zijn we daarentegen allemaal op zoek naar hoe die wereld eruit gaat zien.” Wim Kooyman van Smart WorkPlace ziet vooral de samenhang als uitdaging: “De grootste uitdaging voor een campusomgeving is het samen doen, het elkaar willen begrijpen en het samen een community vormen.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven