Hoe faciliteer je werknemers die naar kantoor komen in het vinden van een werkplek?

<span>Hoe faciliteer je werknemers die naar kantoor komen in het vinden van een werkplek?</span>

Met Flexapp loste Talpa's Technology Club deze uitdaging snel en efficient op.

Dankzij een projectmatig karakter ziet de Technology Club van mediaorganisatie Talpa veel wisselingen in het aantal fte’s. Met als gevolg ook veel variatie in het benodigde aantal werkplekken. Hybride werken is daarvoor de ideale oplossing. Maar hoe faciliteer je werknemers die wél naar kantoor komen in het vinden van een beschikbare werkplek?

Slim werkplekken reserveren

“De Technology Club werkt tegenwoordig drie dagen per week op kantoor en twee dagen thuis. Maar wanneer de teams naar kantoor komen, moeten er wél voldoende werkplekken beschikbaar zijn,” aldus Niels Merks, IT-Manager bij Talpa. “Met een hybride werken-comité gingen we daarom op zoek naar een manier om medewerkers te faciliteren en te ondersteunen bij het hybride werken.” Eén van die hulpmiddelen ging over het slim reserveren van werkplekken. “We zochten een oplossing waarmee teamleden binnen de Technology Club een werkplek kunnen vinden voordat ze de moeite nemen om naar kantoor te komen,” legt Merks uit. “Belangrijke vereisten waren het aantal functionaliteiten, flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst. Op basis daarvan kwam FlexApp vervolgens als beste uit de bus.”

Hybride werken faciliteren

Inmiddels maken alle teamleden van de Technology Club gebruik van FlexApp. Dit is volgens Merks één van de huisregels. “We willen geen discussie over wie een werkplek heeft gereserveerd of niet, daarom is de afspraak dat alles via FlexApp loopt.” Volgens Merks is het bovendien belangrijk dat iedereen de meerwaarde van de oplossing inziet. “Voor ons is die meerwaarde helder: zonder de applicatie is de kans dat je geen werkplek vindt veel te groot. Dan reis je onnodig naar kantoor, of werk je als team verspreid door het pand, in plaats van bij elkaar. Die ‘versnippering’ willen we voorkomen. FlexApp helpt het team met het reserveren van een werkplek voordat ze naar kantoor komen.”

Flexapp is een product van Approxx B.V. Lees de volledige Case study hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven