Drukste ochtendspits van het jaar, toch maar thuiswerken?

Drukste ochtendspits van het jaar, toch maar thuiswerken?

De NOS rapporteerde vanmorgen de drukste ochtendspits van het jaar. Rond 08:00 stond er 940 kilometer aan files. De drukste ochtendspits van dit jaar.

De ANWB en Rijkswaterstaat hadden al gerekend op een drukkere spits en adviseerden daarom om thuis te werken als dan kon. Maar waarom moet die oproep van de ANWB en Rijkswaterstaat komen, en niet gewoon vanuit werkgevers?

Op LinkedIn sprak Maarten Neeskens, founder van tornadomakers zijn mening er over uit. 

"Ik begrijp de roep van managers niet, die per se hun mensen op kantoor willen zien. We hebben niet meer smart mobility nodig, maar meer smart management. Tijdens covid heeft iedereen kunnen oefenen met thuiswerken of gecombineerde werkvormen (hybride werken) en toch schuift iedereen weer aan in de rij. Ik werk thuis en besteed de extra beschikbare uren aan meer impact maken. Er is genoeg te doen."

We zien ook de vraag van managers om dus wel naar kantoor te komen. Hier hebben we al eerder aandacht aan besteed met een Opiniestuk van YNNO. Hierin gaf SWP-expert Nick Lettink zijn mening over de kwestie.

"Afgelopen periode is het onderwerp ‘medewerkers verplichten om naar kantoor te komen’ steeds vaker onderwerp van gesprek. Vaak gaat het om een verhouding waar medewerkers 2 á 3 dagen per week verplicht naar kantoor moeten komen, ongeacht de werkzaamheden die ze doen. Aan de directietafels lijkt het alsof voorbeeld doet volgen... ik dacht dat sturen op aanwezigheid iets was uit de tijd van Charlie Chaplin en de prikklok?"  Gaf Nick in zijn stuk aan.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven