Aquablu nieuwe partner van Smart WorkPlace

Aquablu nieuwe partner van Smart WorkPlace

Aquablu sluit zich aan bij Smart WorkPlace. Aquablu brengt een verfrissende blik op de standaard watertap en is ontstaan vanuit een duidelijke missie: Wereldwijde drinkgewoontes transformeren naar een plasticvrije levensstijl.

De Nederlandse scale-up staat bekend om het bewijzen van hun technologie door eerdere media stunts zoals het zuiveren en verkopen van Amsterdams grachtenwater.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Aquablu voor de werkomgeving van de toekomst?
Het landschap waarin bedrijven opereren is sterk aan het veranderen. Onderwerpen zoals vitaliteit, medewerkerstevredenheid en gezondheid staan steeds prominenter op de agenda. Het is voor bedrijven lastiger dan ooit om goed personeel te vinden en naar kantoor te verleiden. Thuis- of hybride werken is het nieuwe normaal geworden en blijkt minstens zo effectief in veel gevallen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de rol van het fysieke kantoor is veranderd. Kantoren zijn niet langer klassieke kantoortuinen waarin werknemers iedere dag het werk verrichten wat ze thuis ook kunnen doen. Kantoren anno 2022 dienen als ontmoetingsplek, focus ruimte of creatieve werkruimte.

Welke rol kan Aquablu daarbij spelen?
Kantoren van de toekomst faciliteren deze behoefte, bijvoorbeeld met de slimme water tap van Aquablu. Door de slimme water tap te plaatsen, wordt het aanbod aan consumpties op kantoor gezonder en diverser. Dit draagt bij aan de vitaliteit en medewerkerstevredenheid. Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer water drinken op kantoor gelukkiger en productiever zijn, dit is dus een win-win situatie voor zowel het personeel als het management. Een ander belangrijke trend waarop de slimme watertap van Aquablu inspeelt is de wens naar een duurzamere bedrijfsvoering. Niet alleen is dit nodig voor de toekomst van onze natuur, uit onderzoek blijkt dat werknemers het belangrijk vinden dat organisaties duurzame stappen zetten. De Aquablu water tap draagt bij aan een circulaire economie en minimaliseert onnodig afval zoals plastic flessen of blik. Dit maakt de water tap een game changer: het is zowel goed voor het milieu als winstgevend voor het bedrijf. De watertap wordt aangesloten op de reguliere waterleiding. Dit zorgt ervoor dat bedrijven op afval besparen en daarnaast ook niet meer afhankelijk zijn van bijvoorbeeld waterleveranciers.

Waarom is het belangrijk voor Aquablu om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?
Samen kunnen we echt impact maken en de wereld een heel klein stukje mooier maken. Of in ieder geval meer plasticvrij. Dit vergt gedragsverandering en een stukje bekendheid. Door zowel awareness te creëren als het voortouw te nemen in dergelijke initiatieven, kunnen Smart WorkPlace en Aquablu samen grote stappen maken in de werkomgeving van de toekomst

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven