2 dagen WorkPlace Xperience; hoe veel afval levert dat op?

2 dagen WorkPlace Xperience; hoe veel afval levert dat op?

Waar mensen zijn, ontstaat afval. En dus ook op de WorkPlace Xperience. Om te zien hoeveel afval dat nou is én wat dat afval kan worden in een tweede leven, heeft WorkPlace Xperience partner De Afvalbak een onderzoek gedaan.

Op 14 en 15 maart was het event Workplace Xperience in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De WorkPlace Xperience heeft de ambitie om het duurzaamste event van Nederland te worden en daar hoort zorgvuldig omgaan met afval natuurlijk bij.

BINBIN

Over de hele beursvloer stonden BINBIN afvalscheidingsbakken. Al het afval dat tijdens het event is weggegooid is na afloop per afvalstroom gewogen. Daardoor is inzichtelijk geworden hoeveel cups, papier, PMD en restafval er is weggegooid. Daarnaast is ook inzichtelijk geworden hoeveel kilo compost van afval gemaakt kan worden, maar ook hoeveel nieuwe shampoo flessen of kranten.

De resultaten waren duidelijk en hier en daar verrassend. Zo is er een duidelijk verschil in samenstelling van afval bij diverse posities van de afvalbakken op de vloer. Zo bevatten de bakken die bij de horeca stonden relatief veel pmd-afval, maar ook veel papier. Ook werd duidelijk dat communicatie key is. Door verwarring over bij welke afvalstroom cups thuishoorden, zag je dat de cups niet in de juiste afstroom terecht kwamen. Dat is natuurlijk zonde.

Er zijn interessante inzichten ontstaan. Volgend jaar gaat het event op 12 & 13 maart opnieuw plaats vinden in Van Nelle Fabriek Rotterdam. Samen met BINBIN worden er stappen ondernomen om het event verder te verduurzamen.

Benieuwd naar de exacte hoeveelheden én wat daarvan gemaakt kan worden? Bekijk de rapportage hier

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven