Thema van de maand: Vitaliteit

Thema van de maand: Vitaliteit

Elke maand licht Smart Workplace een thema in relatie tot de werkomgeving uit. In de maand juli is het thema Vitaliteit. Want het belang van een gezonde en fitte werkplek is steeds belangrijker.

Actueel is de uitdaging voor managers om hun team(s) bij elkaar te houden. Dat is belangrijk want het binden en boeien bepaalt de vitaliteit van je organisatie. Hoe houd je werknemers betrokken bij je organisatie? En hoe laat je teams beter samenwerken?

Vitaliteit

Vitaliteit komt van het Latijnse woord 'vitae' en betekent letterlijk levenskracht. Het gaat hierbij om de hoeveelheid levensenergie die iemand ervaart. Naar de werkvloer vertaalt zich dit in werknemers die energiek, betrokken en geïnspireerd zijn. En die graag een extra stap voor het bedrijf zetten. Vitale medewerkers dragen zo bij aan een gezonde organisatie. Daarom staat vitaliteit op de werkvloer vaak hoog op de agenda.

Verschillende elementen bepalen de vitaliteit van een medewerker. Lichamelijke gezondheid voor energie om taken aan te nemen, mentaal welbevinden voor veerkracht om uitdagingen te overwinnen en motivatie voor het bereiken van persoonlijke doelen. Deze drie elementen worden in juli extra uitgelicht.

De redactie van Smart Workplace ontvangt graag content, innovaties en ideeën over dit thema! Heb je een goed artikel of idee? Stuur deze dan op naar redactie@smartwp.nl.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven