SWP Talks #45: Slimme gebouwen, Gezonde gebruikers

SWP Talks #45: Slimme gebouwen, Gezonde gebruikers

In deze aflevering verkennen we het streven van workplace managers naar een optimale werkomgeving die niet alleen afgestemd is op gebruikersbehoeften, maar ook het welzijn bevordert.

Welke manieren zijn er om de werkomgeving slim en gezond te maken? Aan tafel zitten Alisa Heesakkers, Workplace Consultant bij Draaijer en Erwin Schmitz, commercieel verantwoordelijke van AVEX.

Fascinatie met techniek

Erwin Schmitz opent de podcast met de reden voor zijn fascinatie met slimme gebouwen: "Hoe breng je nou vanuit techniek de juiste boodschap naar de gebruiker, hoe sluit dat aan bij je doelgroep en welk kanaal gebruik je hiervoor? Die mix van techniek en menselijkheid is wat een slim gebouw succesvol maakt." Alisa Heesakkers sluit zich aan bij deze fascinatie, maar spreekt juist vanuit haar achtergrond in interieurontwerp: "Een slim gebouw is ondersteunend aan een gezonde gebruiker, ieder mens is anders en iedere organisatie ook. De oplossing hiervoor kan zich op allerlei manieren uiten." Beiden lijken het eens te zijn dat een slim gebouw zowel de gebruiker als de organisatie dient te ondersteunen. "Voor een gebruiker betekent dit het optimaal uitvoeren van zijn of haar functie en voor een organisatie kan dit data en informatie zijn."

Luister hieronder het volledige gesprek in deze SWP Talks Of luister op Spotify!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven