Wat zijn 'Managers van Morgen'?

Wat zijn 'Managers van Morgen'?

'Managers van Morgen' vullen managementrollen (lijn-, project- en programmamanagement) in de werkomgeving in bij maatschappelijke organisaties. Hier brengen ze nieuw leiderschap en kennis vanuit TwynstraGudde.

'Managers van Morgen' biedt een meerjarig ontwikkelprogramma voor managers. Managers ontwikkelen zich in een aantal jaren naar het niveau van een ervaren medior- of senior-manager en -leidinggevende. Peter Sigger, manager van deze groep, vertelt in een interview meer over wat 'Managers van Morgen' zo bijzonder maakt.

Waarom 'Managers van Morgen'?

"Het idee achter Managers van Morgen is een aantal jaar geleden al ontstaan en komt vanuit TwynstraGudde én vanuit onze opdrachtgevers. Enerzijds zien we bij onze opdrachtgevers steeds meer de behoefte aan hulp bij implementatievraagstukken. Anderzijds merken we in gesprekken dat er bij veel mensen de behoefte is een stap richting (lijn)management te zetten. Met Managers van Morgen geloven we dat we deze twee werelden heel mooi samen kunnen brengen."

Met dit programma hoopt TwynstraGudde voor opdrachtgevers toegevoegde waarde te leveren op midden-managementniveau. "Dat is een ingewikkeld niveau tussen de uitvoering en de top van een organisatie in. Veel van de opgaven die er zijn, worden vanuit dat middenmanagement ingezet. Er zijn veel situaties waarin je juist in het middenmanagement versnelling nodig hebt. Die versnelling kan bijvoorbeeld liggen bij een innovatie, reorganisatie of een team dat anders moet functioneren."

De toekomst

De toekomst van 'Managers van Morgen' is volgens Peter Sigger veelbelovend. "Met talentvolle ambitieuze mensen impact maken in de zorg en het onderwijs en op eventueel andere maatschappelijke thema’s. Onze focus ligt nu op deze twee sectoren, maar ik sluit zeker niet uit dat we onze scope zullen verbreden naar andere maatschappelijk urgente thema’s waar we impact kunnen maken. Ik ben heel tevreden als onze mensen zelf de ontwikkeling doormaken die ze voor ogen hadden en ze daarmee ook echt een boost geven aan de organisaties waar ze in komen te werken. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we een mooie volgende stap zijn voor mensen en zij daarmee onze opdrachtgevers een stap vooruit brengen."

Ben je benieuwd naar het hele interview? Lees verder op de website van TwynstraGudde.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven