PerTazza

Hullenbergweg 250
1101 BV Amsterdam

T: 088-7378299


Duurzaam ondernemen met een circulair koffieconcept

PerTazza is in 2011 opgericht met als missie om ieder werknemer op kantoor een kwalitatief hoogwaardige (authentiek Italiaanse) kop koffie te schenken. “Kantorenkoffie” was (en is helaas nog steeds) vaak van erbarmelijke kwaliteit, maar ook een ouderwetse “dozen schuif” markt. En dozen schuiven heeft intrinsiek een niet duurzame prikkel: namelijk zoveel mogelijk machines en bijbehorende ingrediënten verkopen. Daarom introduceerde wij als eerste in de markt een revolutionair concept: Coffee as a Service. Onze klanten kopen geen dozen maar betalen per kopje genoten koffie (PerTazza betekent per kopje in het Italiaans). 

Volgens ons is écht duurzaam ondernemen namelijk circulair ondernemen. Daarbij streven we naar een gesloten keten waarbinnen we zo min mogelijk grondstoffen gebruiken, afval vermijden en producten zo lang mogelijk mee laten gaan.  Daarom verkopen wij geen doos met een machine en dozen met ingrediënten erachter aan, maar verkopen wij een service: een kop koffie van topkwaliteit. Wij regelen de apparatuur, de ingrediënten en het onderhoud. Daardoor zijn wij gebaat bij een zo lang mogelijke levensduur van de apparatuur en een juiste (scherpe) afstelling van ingrediënten, en daar profiteert de klant en het milieu ook van. Want als machines tot wel 50% langer mee gaan en er 50% minder koffie in een kopje koffie gebruikt wordt betekent dit 50% minder productie, 50% minder landgebruik, 50% minder waterverbruik, 50% minder energieverbruik 50% minder vervuilend transport, 50% minder verpakkingsmateriaal etc. Zo voorkomen wij overconsumptie en uitputting van de aarde, én kunnen we onze kosten laag houden - voor onszelf én de klant. 

Met dit “disruptieve” businessmodel proberen wij nu meer dan 10 jaar de weg vrij te maken voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Pas de laatste jaren zien we tenders die niet primair gericht zijn op aanschaf van producten tegen zo laag mogelijke prijzen maar met de prestatie of dienst tegen een integrale kostprijs als uitgangspunt.

Er is echter nog steeds een lange weg te gaan. Wij zoeken daarom actief naar partners en klanten die inzien dat koffie op kantoor echt anders moet. Kwaliteit voor kwantiteit en betalen naar gebruik in plaats van voor bezit. Volledige “all-in” service met ontzorging als uitgangspunt. En daarmee de leverancier verantwoordelijk maken voor het zo zuinig mogelijk om gaan met energie en grondstoffen. Smart workplace is ons inziens de plek waar deze relaties te vinden zijn.

Verantwoorde en gezonde producten

Ons concept is “smart” en intrinsiek duurzaam. Maar uiteraard dragen wij ook met onze ingrediënten een steentje bij aan het verduurzamen van de koffiemarkt. Onze prijswinnende bonen zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar hebben ook een goede herkomst. Zo gebruiken wij Fairtrade-bonen van het Italiaanse kwaliteitsmerk Buscaglione. Daarmee helpen wij boeren en arbeiders een betere plek te verwerven in de koffieketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Onze eigen PerTazza Dark-melange draagt het Rainforest-certificaat. Zo dragen we bij aan een transparante en traceerbare koffieketen en aan duurzame ontwikkeling van boerenbedrijven. Naast verantwoorde koffiebonen bieden wij ook biologische, Fairtrade thee van Tea Cultures. Wij zijn geen fan van ongezonde en niet-duurzame toevoegingen aan onze dranken, zoals suikers, melktopping en chocoladepoeder. In onze machines gebruiken wij daarom alleen verse (plantaardige) melk als toevoeging voor uw koffievariant. Ook leveren wij een waterbar die er niet alleen heel mooi uit ziet, maar met gezuiverd leidingwater een heerlijk glas heet, koud of koolzuurhoudend water maakt. En dat zonder de kosten en vervuiling van flesjes of watertanks die in de fabriek gevuld worden en getransporteerd naar de werkplek. 

Social Media

Linkedin   Twitter   Facebook   

Nieuws

Naar het overzicht

Terug naar boven