VNO-NCW: een kantoor waar samenwerken vanzelf gaat

VNO-NCW: een kantoor waar samenwerken vanzelf gaat

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW wil van haar verdiepingen in de Malietoren in Den Haag een dynamisch en bruisend ondernemershuis maken. Een kantoor waar ontmoeten en samenwerken centraal staan.

 Deze ontwikkeling is met de hulp van HEVO méér dan gelukt, zo bevestigt Jiska Vijselaar, hoofdredacteur van opinieblad Forum.

Groot contrast

"Er is geen groter contrast mogelijk tussen onze oude en nieuwe werkplek", vertelt Jiska. "We werkten in vrij gesloten kamers aan lange gangen. Bij wijze van spreken kon je dagenlang op je plek zitten zonder een collega te zien. Dankzij het open karakter en het vele glas sta je nu altijd in verbinding met je collega’s. Zelfs als je in een stilteruimte zit voel je je nog onderdeel van het geheel. De indeling nodigt op een natuurlijke manier uit tot meer samenwerking, waardoor je niet meer op een eiland zit. Dat hadden we als organisatie nodig."

Ontmoeten en verbinden

Ontmoeten en verbinden zijn belangrijke thema’s binnen het werk van VNO-NCW. De komst van extra vergaderruimten en een nieuw bedrijfsrestaurant draagt daaraan bij, aldus Jiska: ‘Voorheen boekten we een zaaltje in ons congrescentrum, dat in die tijd nog veel weg had van de aula van een crematorium. Nu is er altijd wel een mooie vergaderkamer in de buurt beschikbaar met goede voorzieningen. Ook de bedompte bedrijfskantine meden we liever, zeker met gasten. In het nieuwe restaurant kun je met plezier koffie gaan drinken. Daarmee is het een goede invulling van de loze ruimte op de begane grond.

Lees het hele verhaal op de website van HEVO.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven