Werken waar het jou en je team het beste uitkomt

Werken waar het jou en je team het beste uitkomt

VFM Facility Experts vergelijkt de post-corona vraagstukken over de werkomgeving met de documentaire The biggest little farm. Alleen gaat het bij VFM niet om een boerderij, maar om de moderne werkomgeving.

Ofwel The biggest little workplace, waarin ze op zoek gaan naar een duurzame manier om hybride te werken in een bijpassende omgeving. Aan het woord Alex de Groot, consultant bij VFM en Harriët Butter, Manager Employee Experience bij Schiphol over het project Building Forward; onderweg naar een duurzame hybride werkomgeving voor Schiphol.

Het teams-tijdperk

Als in 2020 iedereen door corona naar huis wordt gestuurd, zijn een aantal Schipholwerknemers al in het bezit van laptops, maar de rest nog niet. “In allerijl hebben we de nodige maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat iedereen thuis kon werken. Dat varieerde van de aanschaf van camera’s voor de desktop thuis tot het invoeren van Skype”, begint Harriët haar vereen door corona naar huis wordt gestuurd, zijn een aantal Schipholwerknemers al in erhaal. “Skype werd al snel vervangen door Teams en dat betekende de start van het Teams-tijdperk bij de Schiphol Group. We hadden al snel door dat deze manier van werken een blijvertje was. Daar is deels het project Building Forward uit ontstaan. Dat betekent werken waar het jou en je team het beste uitkomt. Die nieuwe werkomgeving creëer je echter niet van de ene op de ander dag.”

Maatregelen hybride werken

Schiphol Group zorgt op de korte termijn voor diverse zaken die helpen bij het hybride werken, zoals video conference oplossingen voor hybride vergaderingen. Harriët: “Collega’s die voor het uitoefenen van hun functie fysiek op de luchthaven aanwezig moeten zijn, zoals brandweermannen, security en floormanagers, zijn natuurlijk aanwezig. De collega’s die wel thuis kunnen werken, dienen volgens de volgende drie stappen de juiste afweging te maken:

1. Je bepaalt samen met je team of je aanwezigheid op kantoor gewenst is of niet.

2. We ondersteunen alle typen werkomgevingen, zowel thuis als op locatie.

3. Wij sturen op schaarste, want de mogelijkheden zijn niet oneindig.

“Dat sturen doen we nu naar aanleiding van handmatige metingen naar de werkdrukte. Vanzelfsprekend gaan we gebruik maken van smart building oplossingen en ontwikkelen we naar meer data gedreven werken, maar daar staan we nu nog niet.”

Dit artikel is onderdeel van het recente E-zine: Hybride werken & Vastgoed, lees het volledige artikel en e-zine hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven