Workshop 'Prikkelverwerking op de werkvloer'

De werkomgeving heeft een grote invloed op je welzijn en productiviteit. Zeker wanneer je gevoelig bent voor prikkels in je omgeving als bijvoorbeeld geluid of licht. Daarover spreekt Manja Buitink van Hoogerwerf Kantoorinrichting.
Bij prikkelverwerking op de werkvloer is het belangrijk te begrijpen hoe zintuiglijke prikkels invloed hebben op het welzijn en de productiviteit van werknemers. Prikkelverwerking kan direct invloed hebben op werkprestaties, motivatie, stressniveaus en het welzijn van werknemers. Als een werkomgeving niet aansluit bij iemands prikkelbehoeften, kunnen problemen zoals burn-out, verminderde productiviteit en werkstress ontstaan.
In dit verband wordt ook wel het begrip neurodiversiteit gebruikt. Neurodiversiteit betekent dat er verschillen zijn tussen de breinen van mensen waardoor er verschillende manieren van denken, werken en leren zijn. Het standaardbrein bestaat niet. Zoals we biodiversiteit, culturele en raciale diversiteit hebben, zo is er ook sprake van diversiteit in breinen. Het ADHD/ADD-brein is bijvoorbeeld een breinvariant waar een eigen manier van werken en leven bij hoort.
"Neurodiversity may be every bit as crucial for the human race as biodiversity is for life in general.” - Harvey Blume
Deze workshop geeft:
- inzicht in prikkelverwerking en wat de directe invloed is op werkprestaties, motivatie, stressniveaus en het welzijn van werknemers;
- inzicht in prikkelverwerking van verschillende breinen;
- praktische tips om een inclusieve werkomgeving te creëren die rekening houdt met verschillende manieren van prikkelverwerking.
Aanmelden kan hier.
De workshop ‘Prikkelverwerking op de werkvloer’ is een initiatief van HEYDAY Consultancy en Smart WorkPlace.