Nieuw servicekantoor VITAM symboliseert circulariteit en vitaliteit

Nieuw servicekantoor VITAM symboliseert circulariteit en vitaliteit

Interieurarchitecten en -inrichters Joost van Pelt en Pieter Verbaak moesten bij het nieuwe servicekantoor van VITAM circulariteit en vitaliteit combineren. Zodoende kwamen ze uit bij Smart WorkPlace partner TRIBOO.

Na zestien jaar was de locatie in Schijndel te klein geworden voor bedrijfscateraar VITAM. De cateraar met meer dan 250 restaurants door heel Nederland vond een geschikte thuisbasis in een pand langs de A2 in Den Bosch. De interieurarchitecten en -inrichters Joost van Pelt (JOOOST) en Pieter Verbaak (PJOTR Design) kregen de opdracht om middels het ontwerp het VITAM-verhaal te symboliseren: vitaliteit en circulariteit in de kern én ondersteunend aan de 12 ingrediënten van een wendbare organisatie volgens Diana Russo.

Met alle bestaande kennis op het gebied van onder meer C2C, circulaire economie en BREEAM onderzochten Van Pelt en Verbaak de markt. Tijdens interessante ontmoetingen met leveranciers in circulaire meubels, duurzame materialen en gerecyclede producten deden ze nog meer kennis op om dit vervolgens te vertalen naar een gezonde en circulaire werkplek voor het nieuwe hoofdkantoor van VITAM.

Ook aan Marc van der Heijden en Martijn Vinke van TRIBOO stelden Van Pelt en Verbaak de vraag wat er nou gezond en circulair was aan de werkplekken die zij produceren. En wat het meest circulair is als je denkt aan materiaal en constructie. Het antwoord was eenvoudig: het meest circulair is materiaal simpelweg niet meer gebruiken.

Van Pelt en Verbaak kwamen zodoende uit op #GREENGRIDZ bureaubladen van TRIBOO. Die hebben namelijk een aantal aantoonbare voordelen:

  • Bij een 19mm #GREENGRIDZ bureaublad wordt er 60% minder materiaal gebruikt dan een massief blad van spaanplaat of multiplex.
  • Bij een blad van 100 millimeter is er nog maar 10% vaste stof aanwezig in de lichtgewicht constructie t.o.v. traditionele massieve bladen.
  • Met #GREENGRIDZ wordt er afhankelijk van de dikte van het paneel tussen de 60 en 90% minder grondstof onttrokken aan moeder aarde.
  • Het gewicht per vierkante meter van een 38 millimeter meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo bij multiplex, 25 kilo bij spaanplaat en 8 kilo bij #GREENGRIDZ.
  • #GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceert TRIBOO altijd dicht bij de klanten waardoor de CO2-uitstoot en de belasting op het milieu minimaal is in vergelijking met panelen die van ver weg komen.
  • #GREENGRIDZ is CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE.

Op 20 december 2019 opende VITAM het nieuwe servicekantoor aan de Burgemeester Burgerslaan in Den Bosch. De ruimtes ademen een open en aangename sfeer, waar medewerkers op een vitale manier (samen)werken en zich – net zoals hun bezoekers – snel thuis voelen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven