Gemeente Hoeksewaard kiest voor unieke circulaire inrichting directievleugel

Gemeente Hoeksewaard kiest voor unieke circulaire inrichting directievleugel

Gemeenten hebben een voorbeeldfunctie bij het promoten van circulariteit. Daarom koos de gemeente Hoeksewaard bij de bedrijfsvoering voor de circulaire inrichting van Smart WorkPlace partner TRIBOO.

De meubels en bureaubladen zijn van duurzame materialen die 100% hergebruikt kunnen worden. Als materiaal is gekozen voor bamboe. Dit gewas is zeer effectief in het opnemen van CO2. De plant groeit snel en als hij geregeld geoogst wordt, kan hij tot 100 á 400 ton CO2 per hectare vasthouden. Hiermee wordt CO2 uit de atmosfeer gehaald en voor lange tijd opgeslagen in de meubelen. Daarnaast groeit bamboe ontzettend snel. Dat betekent dat alle grondstoffen die zijn gebruikt voor dit kantoor al zijn teruggegroeid, lang voor dat de meubels end-of-life zijn. De materialen die we gebruiken zijn dus niet uitputtelijk, maar blijven zich continu aanvullen.

Alle meubelen zijn modulair. Dat betekent dat ze zonder lijm in elkaar zijn gezet. Hiermee wordt voorkomen dat de materialen eindigen op de vuilnisbelt. In plaats daarvan neemt TRIBOO alles terug en zorgt ervoor dat de producten een tweede leven krijgen. Een lamp wordt weer een stoel, een tafel weer een kast en een bureau weer wandpaneel.

Gemeente Hoeksewaard kiest voor unieke circulaire inrichting directievleugel

Boven elke vergadertafel hangt een speciale lamp van oude CD’s. Het kunststof van de CD wordt gebruikt als grondstof voor de robot 3D-printer.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven