Themadossier: Duurzaamheid SWP.

Versie 3.0 van MVO Prestatieladder

Versie 3.0 van MVO Prestatieladder

In september 2020 gaat de 3.0 versie van de MVO Prestatieladder in. TÜV Nederland zette de wijzigingen t.o.v. eerdere versies van dit managementsysteem op een rij.

Productieve werkomgeving een van de innovatieopgaven Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een Innovatieagenda voor de periode 2020-2023 opgesteld met vijf innnovatievragen die prioriteit hebben. Een van de vijf is een productieve werkomgeving.

Sustainable Development Goals en duurzame huisvesting

Sustainable Development Goals en duurzame huisvesting

Tom Mars verdiept voor Smart WorkPlace partner Aestate zijn afstudeeronderzoek naar SDG's met extra aandacht voor onderwijs. Door duurzame huisvesting kan ook de campus bijdragen aan enkele SDG’s.

‘Per aspera ad astra’

‘Per aspera ad astra’

Sterren zijn een beeld van hoop, dat we ondanks of juist door onze moeilijkheden verder zullen komen. Hoe dat zit, legt Bert van Renselaar van Smart WorkPlace partner CFP Green Buildings uit in onderstaande blog.

Door de bomen het bos niet meer zien bij de wettelijke energiemaatregelen

Hoe heb je als gebouweigenaar inzicht in de verplichtingen ten aanzien van energiebesparing en hoe regel je dit goed en snel? Daarover schreef Paul Dielissen van Smart WorkPlace partner draaijer+partners een blog.

Scheidingswand lost drie problemen op

Bescherming vanwege de coronacrisis, nadelen tegengaan van kantoortuinen en reduceren van geluidsoverlast. De modulaire akoestische scheidingswand van Smart WorkPlace partner TRIBOO lost drie problemen elegant op.

Versnellen naar een circulaire economie kan binnen en buiten het kantoor

Versnellen naar een circulaire economie kan binnen en buiten het kantoor

Hoe kan iedere collega bijdragen aan de duurzame doelstellingen van de organisatie? Volgens Yvette Watson van PHI Factory hoeven we daarmee niet te wachten totdat we weer fysiek in onze kantoren kunnen werken.

Terug naar boven