Mark Mobach in bestuur IFMA RBI

Mark Mobach in bestuur IFMA RBI

Mark Mobach, Lector Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen en expert bij Smart WorkPlace, is toegetreden tot het bestuur van het FM Research & Benchmarking Institute van de IFMA.

Mark Mobach wordt – samen met Colleen Conklin, director of research bij Sodexo Global Corporate Services – aangesteld als nieuw bestuurslid. Beide voor een periode van twee jaar.

De International Facility Management Association (IFMA) is de grootste internationale beroepsvereniging voor professionals in Facility Management (FM) en ondersteunt 24.000 leden in meer dan 100 landen. Zij beoogt het vakgebied FM wereldwijd te bevorderen, bijvoorbeeld door onderwijs(accreditaties), jaarlijkse conferenties (World Workplace, Facility Fusion) en publicaties. De samenwerking tussen leden is georganiseerd in 136 regio's, 16 sectoren en zes interessegebieden. Samen beheren zij meer dan 78 miljard vierkante meter vastgoed en jaarlijks kopen zij meer dan 478 miljard euro aan producten en diensten in. IFMA is gevestigd in Houston, Texas (USA).

Het FM Research & Benchmarking Institute (RBI) is opgericht om FM-gerelateerd onderzoek te verrichten. De visie bij de oprichting van RBI was om de onderzoeksafdeling van IFMA en de onderzoeksinspanningen van de IFMA Foundation – vooral gericht op onderwijs – te centraliseren in één organisatie. Het instituut beoogt kennis ten behoeve van de FM-praktijk te ontwikkelen en delen. Het stimuleert academisch en toegepast onderzoek en benchmarking in FM en organiseert evenementen.

Het RBI-bestuur bestaat - naast de nieuwe leden Mark Mobach en Colleen Conklin - uit William O'Neill (chair), Graham Tier (immediate past chair IFMA Board of Directors), Erik Jaspers (IFMA Foundation Board of Trustees Representative), Don Gilpin (IFMA Chief Operations Officer) en Diane Levine (IFMA Foundation Executive Director). Het bestuur ondersteunt RBI Director of Research & Operations Nickalos Rocha bij het management van RBI-activiteiten en de strategische richting van het instituut.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Mark  Mobach

Mark Mobach

Leading Lector NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen

»

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven