The Future of Healthy Work (2) – De jury: Onno Willemse

The Future of Healthy Work (2) – De jury: Onno Willemse

De challenge ‘The Future of Healthy Work’ zoekt wie de grootste positieve impact maakt op de mentale en fysieke gezondheid op werk. Namens RHDHV zit Onno Willemse in de jury.

Kun je in maximaal 50 woorden je functie en je werkzaamheden toelichten? 

“Binnen RHDHV ben ik verantwoordelijk voor het programma Smart and Healthy Environments. Binnen dit programma zien we werkomgevingen als waardedrager en niet als kostenpost. Met ons unieke proces helpen we onze klanten hun doelstellingen te vertalen naar inrichtingsconcepten alsmede slimme functionaliteiten in het gebouw. Door beide zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de doelstellingen is het onze passie echt impact te maken.”

Wat is het belang van de challenge Future of Healthy Work? 

“Om de talenten van en binnen start-ups en scale-ups maximaal te benutten, geven we middels deze challenge de ruimte en vrijheid om oplossingen en aanpakken te formuleren die doeltreffend en mogelijk ‘out-fo-the-box’  zijn. Dat geeft ons energie, inspiratie en nieuwe inzichten en tevens geeft dat de start-ups een podium.”

In hoeverre is dat belang toegenomen/gewijzigd onder invloed van de coronacrisis? 

“De COVID19-periode heeft als grootste wereldwijde thuiswerkexperiment als gevolg gehad dat het kantoor vooral waarde heeft op doelstellingen waarin onderling samenwerken cruciaal is. Slimme en gezonde concepten dragen enorm bij aan het resultaat. Dus dit verscherpte inzicht zie ik als een enorm potentieel om een stap vooruit te maken om met elkaar de werkomgeving echt als waardedrager te gaan gebruiken.”

Waar let je specifiek op bij de selectie, vanuit je bedrijfsachtergrond? 

“Of er een combinatie mogelijk is tussen de data en insights die deze start-ups leveren en de domeinexpertise binnen mijn bedrijf.”

Waar let je op vanuit de bedrijfsoverstijgende achtergrond? 

“Schaalbaarheid van de oplossing, feitelijke onderbouwing van resultaten middels customer testimonials of casestudies.”

Hoe slaag je erin verschillende initiatieven met elkaar te vergelijken? 

“Dat is niet altijd makkelijk, ik heb zo veel mogelijk middels objectieve criteria gewerkt. En dan in geval van gelijke stand, toch gezamenlijk met de jury erg zorgvuldig afwegen waar we het meest voor voelen en waarom. Op deze manier komt er denk ik het beste en meest objectieve resultaat uit.”

Wat waren belangrijke criteria om tot een selectie te komen? 

“Voor mij waren dat in het bijzonder schaalbaarheid en onderbouwing van hun resultaten. Daarboven op vind ik het houden van focus erg belangrijk en het leren van fouten.”

Wanneer is voor jou de challenge Future of Healthy Work een succes? 

“Als we de start-ups verder hebben kunnen helpen en/of een podium hebben kunnen geven. Het zou helemaal top zijn als we met enkelen van hen richting gezamenlijke businessopportunities zouden kunnen gaan optrekken.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven