Harald den Houter: gap tussen leiders en medewerkers bij hybride werken

Harald den Houter: gap tussen leiders en medewerkers bij hybride werken

Bij hybride werken zit er een enorme gap zit tussen wat leiders communiceren en doen, en wat medewerkers ervaren en voelen, aldus Harald den Houter van Smart WorkPlace partner NTT.

Den Houter haalde tijdens de Round Table Hybride Employee daarmee een van de voornaamste uitkomsten aan uit het ‘2021 Global Workplace Report’ van NTT. Een andere uitkomst was dat flexibiliteit, wellbeing en (de inrichting van) hybride werken op dit moment topprioriteiten zijn bij organisaties als het gaat om het binden van bestaande, en aantrekken van nieuwe medewerkers. Die laatsten geven echter aan dat hun hoogste prioriteit is om als individu/persoon gezien te worden, in plaats van als ‘medewerker’. Ook de mogelijkheid nieuwe skills te ontwikkelen zien zij als cruciaal voor hun werkgeluk. Den Houter benoemde daarnaast tijdens de Round Table een aantal mondiale trends: een lichte afname van het thuiswerken ten opzichte van 2020, een duidelijke toename van de flexibele inzet van werkplekken en een opnieuw toegenomen afhankelijkheid van werkplektechnologie. Ook wees hij erop dat het om de verbinding en de communicatie tussen werk en thuis op het optimale niveau te krijgen belangrijk is dat medewerkers niet alleen beschikken over de juiste middelen, maar ook de vaardigheid hebben om deze optimaal te kunnen gebruiken.

Tijdens het webinar ‘Is de hybride medewerker klaar voor de toekomst?’, dat Smart WorkPlace op 6 december samen met NTT organiseert, gaat Den Houter verder in op de uitkomsten van het onderzoek. Inschrijven voor het webinar kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van NTT Netherlands

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven