Jacqueline Schlangen over gezondheid in hybride werken

Jacqueline Schlangen over gezondheid in hybride werken

Jacqueline Schlangen is directeur van het Center for People and Buildings en sprak tijdens de WorkPlace Xperience over haar visie op Gezondheid in het tijdperk van hybride werken.

"Ga geen koffie halen voor je collega's, dat is eigenlijk asociaal" aldus Jacqueline Schlangen, directeur van CfPB. Ze schuift aan bij Inge Diepman tijdens de WorkPlace Xperience 2023.

Hyper flexibele werker

De keynote van Jacqueline Schlangen gaat over de invloed van de sociale, mentale en fysieke gezondheid in een superflexibele werkomgeving. Het Center for People and Buildings (CfPB) doet al 21 jaar onderzoek naar mens, werk en werkomgeving. In het collectieve onderzoeksprogramma Werk in Transitie ontwikkelt het CfPB kennis over hybride werken. Tijdens de WorkPlace Xperience presenteerde ze uitkomsten van Werk in Transitie over het thema gezondheid, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen sociale, mentale en fysieke gezondheid.

Na de keynote sloot Jacqueline aan bij de SWP Talks om

Beweging

In haar keynote presenteerde Jacqueline een foto van alle mogelijke kwalen die je kan ontwikkelen door o.a. een slecht binnenklimaat, slechte houding en te veel schermtijd. Beweging is daarin cruciaal "Zorg er voor dat je in beweging blijft, ook op kantoor. Het eindeloos zitten is momenteel onze grootste uitdaging." Haar meest controversiele statement is dat je geen koffie moet halen voor je collega's. Dit beschouwen we natuurlijk als vriendelijk, maar juist dat bewegingsmoment moet je je collega's gunnen volgens Jacqueline.

Luister hieronder de hele aflevering SWP Talks op de WPX, of luister op Spotify!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven