Samenwerking PwC en ISS nu Vested gecertificeerd 

Samenwerking PwC en ISS nu Vested gecertificeerd 

PwC Nederland en facilitair dienstverlener en Smart WorkPlace Founding Partner ISS Facility Services werken nu samen op basis van een Vested-contract. 

Tijdens een zogeheten Graduation Ceremony vorige week in Rotterdam heeft de Universiteit van Tennessee de overeenkomst tussen PwC Nederland en ISS officieel erkend als een volledige Vested-overeenkomst. Het contract tussen PwC Nederland en ISS is het tweede gecertificeerde Vested-contract in Nederland. Wereldwijd zijn er inmiddels dertien Vested-contracten.

Methodologie

Vested is een methodologie voor het aangaan van een intensieve strategische samenwerking. Om de samenwerking officieel Vested te mogen noemen, moeten de partijen de methodologie van Vested aantoonbaar hebben toegepast. Dit wordt officieel beoordeeld door Kate Vitasek, grondlegger van de Vested methodologie en als Lead Researcher verbonden aan de University of Tenessee. Aan de certificering ging een voorbereiding van ruim 1,5 jaar vooraf. Drie senior-managers (Marjolein Kurstjens van PwC en Ruben Veld en Kyrsa de Bruine van ISS) zijn opgeleid tot Certified Deal Architects.  

Het contract tussen PwC en ISS omvat meer dan 50 diensten, waaronder facility management, archivering, hospitality services, catering, technical services, projectmanagement en schoonmaak. PwC en ISS Facility Services werken al sinds 2015 samen.

Transparantie

Kate Vitasek van de Universiteit van Tennessee, die Vested ontwikkelde als model voor strategische samenwerkingen, reageerde tijdens de ondertekening in Rotterdam op de PwC-ISS-overeenkomst: “De transparantie, flexibiliteit en het win-win karakter in de samenwerking brengt beide partijen in positie om innovatie te realiseren in duurzaamheid en technologie gedreven FM-diensten”.

Verdere horizon

“Drie jaar geleden zijn wij samen met ISS gestart om ons facilitair bedrijf om te bouwen tot een bedrijf met de ambitie op FM gebied een rol van betekenis voor PwC te willen spelen”, legt Maurice Verwer, director Facility Management & Business Support bij PWC uit. “Alleen een goede kwaliteit van operationele dienstverlening is dan niet meer voldoende. Met een Vested-contract ligt de horizon wat verder en daardoor krijgt de provider meer gelegenheid om te innoveren en te ondernemen. Een Vested-relatie blijft zo lang in stand als dat de partijen waarde voor elkaar weten te realiseren".

Maatschappelijke waarde creëren

 “Dit Vested-contract maakt het partnership waar we al enkele jaren in werken officieel”, vertelt Kyrsa de Bruine, segment directeur Business & IT, ISS Facility Services. “Wij hebben een medewerker in dienst bij PwC die de spil vormt tussen gemeentes, scholen en ISS om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Hiermee helpen wij PwC in Nederland door maatschappelijke waarde te creëren.”

Bron: ISS

Op de foto (van links naar rechts: Rob Klinkert (Senior Portfolio Manager Facility Management PwC Nederland), Maurice Verwer (Directeur Facility Management & Business Support PwC Nederland), Marjolein Kurstjens (Demand Manager Facility Manager PwC Nederland), Klaartje van Weesenbeeck (Key Accountmanager ISS Facility Services), Kate Vitasek (Lead Reaearcher University of Tennessee), Ruben Veld (Global Finance Manager ISS Group), en Kyrsa de Bruine (Segment directeur Business & IT, ISS Facility Services)

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven