Wordt Measuremen snelst groeiende bedrijf van Nederland?

Wordt Measuremen snelst groeiende bedrijf van Nederland?

Voor het zesde jaar op rij is Smart WorkPlace Founding Partner Measuremen genomineerd voor de prestigieuze FD Gazellen Awards. 

De FD Gazellen Awards worden ieder jaar uitgereikt aan de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. Verspreid over vier regionale bijeenkomsten worden de FD Gazellen Awards in de omzetcategorieën Klein, Middelgroot en Groot uitgereikt. Tijdens de finale op dinsdag 11 december 2018 worden er twee overall winnaars bekend gemaakt: een voor het snelst groeiende bedrijf van Nederland, en eentje – Oryx geheten - voor het bedrijf dat de meest bijzondere groeiprestatie heeft geleverd.

Measuremen krijgt de nominatie uitgereikt op 6 november als in de regio West-Nederland de eerste van vier regionale bijeenkomsten wordt gehouden. Ook in de 5 jaar hiervoor stond Measuremen in de finale. Die wonnen ze echter niet, want in 2017 voerde familiebedrijf Kernfarm, met een gerealiseerd groeipercentage van 4700% (!) over drie jaar, de lijst van allersnelste groeiers aan. De Oryx werd toegekend aan MessageBird; zij realiseerden een omzetgroei van 233%. 

Personeelsgroei

Sinds dit jaar is de rangschikking van de FD Gazellen-lijst veranderd. Niet langer is alleen de omzetgroei van belang, maar nu wordt ook de groei van werknemers (in fte’s gemeten) en de winstgevendheid meegewogen. Personeelsgroei is een indicator voor een bijdrage aan de werkgelegenheid en winstgevendheid is een indicator in welke mate een bedrijf toegevoegde waarde biedt.

Door drie indicatoren – in plaats van één – mee te laten wegen, krijgt de prijs een meer gebalanceerde basis. Als gevolg komen meer snelgroeiende bedrijven in aanmerking voor een bronzen, zilveren en gouden FD Gazellen Award (de top drie binnen elke categorie).

Bron: FD/LinkedIn

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven