Week van circulaire economie ook voor de werkomgeving

Week van circulaire economie ook voor de werkomgeving

Circulaire voeding, inkopen en zelfs een circulaire arbeidsmarkt: allemaal komt het aan bod in de Week van de Circulaire Economie, die deze week wordt gehouden.

In Alphen aan de Rijn laten leerlingen en ondernemers op 16 januari van 15:30 - 18:00 zien hoe we de slag tegen voedselverspilling kunnen winnen. Deze leerlingen van het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn bereiden en serveren creatieve circulaire hapjes en drankjes van onverkochte producten, die uiteraard consumptiewaardig zijn. Naast proeven valt er in het Schoutenhuis ook genoeg te luisteren: diverse sprekers geven pitches over voeding, onderwijs en voedselproductie. Kijk hier voor meer info. 

Inkopen

En waar ondernemers nog wel eens tegen aanlopen bij circulair ondernemen zijn praktische tools. In Overijssel is daar in een breed verband over nagedacht en aan gewerkt. Op 16 januari wordt in BIC de Gasfabriek in Deventer de stand van zaken gegeven, en kan men workshops volgen over onder andere: Toolbox circulaire economie voor bedrijven: een overzicht van alle tools om bedrijven concreet verder te helpen, en Circulair inkopen: concrete voorbeelden en dilemma’s. Kijk hier voor meer info.

Arbeidsmarkt

Voor de snelle beslisser: vanavond staat de stedelijke arbeidsmarkt in een niet-lineaire economie centraal in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Want zo stellen de sprekers van vanavond: ook de arbeidsmarkt kan opknappen in de circulaire economie. Deze economie is niet alleen armer in grondstoffen, maar ook arbeidsintensiever. Wat betekent dat voor het werkende bestaan? En hoe kunnen we de potentie voor arbeid benutten?

Nu zijn de belastingen op grondstoffen laag, en op arbeid torenhoog. Schreeuwt de circulaire economie om een radicale belastinghervorming? Welke kansen biedt de circulaire economie voor het bedrijfsleven en de Nederlandse arbeidsmarkt? Met verschillende sprekers, onder wie co-founder en directeur van BlueCity, Sabine Biesheuvel, die vertelt waar circulaire ondernemers in Rotterdam tegenaan lopen. En ook Harald Tepper, senior directeur Circulaire Economie bij Philips, dat tegenwoordig ook refurbished medische apparaten en stofzuigers van gerecycled plastic verkoopt. Kijk hier voor meer info. 

Bron: Week van de Circulaire Economie

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven