WELL-certificering nu ook in Nederland mogelijk

WELL-certificering nu ook in Nederland mogelijk

Is je gebouw gezond genoeg en presteert het volgens de WELL-standaard? Tot voor kort moest je naar de VS voor certificering. Nu kun je ook in Nederland terecht. DGMR heeft namelijk twee WELL Performance Testing Agents.

Het adviesbureau heeft daarmee een primeur voor Nederland. Marjon van Harten en Coen van der Graag van DGMR volgden in Parijs de training van de Green Business Certification Inc (GBCI). De GBCI is niet alleen de organisatie die de WELL-documentatie en -prestaties beoordeelt, maar is ook de certificeerder van de opgeleide WELL Performance Testing Agents. 

Een WELL PTA onderzoekt of een gebouw presteert, zoals in de door WELL goedgekeurde documentatie is aangegeven. Ze voeren metingen uit, analyseren de gebouwgegevens en sturen de resultaten door voor de uiteindelijke beoordeling. Dankzij performance testers als Marjon en Coen hoeven Nederlandse opdrachtgevers geen Amerikaanse PTA’s meer te laten overkomen. Bovendien is de communicatie eenvoudiger en verloopt de WELL-certificatie vlotter.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven