Bij Palo Alto Networks valt alles samen binnen WPR

Bij Palo Alto Networks valt alles samen binnen WPR

In Smart WorkPlace 4 (maart 2019) komen drie Workplace Managers aan het woord. In deze derde aflevering: Merette Niehof, Directeur Workplace Resources, EMEA bij Palo Alto Networks.

Wat was de aanleiding om bij Palo Alto Networks de functie van Workplace Manager in te stellen?  

Er is geen sprake geweest van een verandering van naam. Palo Alto Networks is een jonge organisatie. Zo’n 5 jaar geleden heeft de toenmalige directie ingezien dat professioneel Workplace Management nodig was. De toen opgerichte afdeling kreeg de naam WorkPlace Recourses (WPR). Veel organisaties hebben meerdere afdelingen om Workplace gerelateerde processen in goede banen te leiden. Denk aan Real Estate, Facilities en Construction. Bij Palo Alto Networks valt alles samen binnen WPR. Zo werken we efficiënt en kunnen we alle processen gezamenlijk bekijken in plaats van in silo’s te werken. 

Welke verantwoordelijkheden vallen onder uw functie als Director Workplace Recources EMEA?

Mijn afdeling is verantwoordelijk voor de gehele cyclus van een nieuw pand zoeken en huren, het inrichten hiervan, het opzetten van een services afdeling tot het afstoten van een pand. Het service-onderdeel legt veel nadruk op het verzorgen van een fijne omgeving waar je prettig kunt werken. Hierop hebben onze collega’s veel invloed. We staan altijd open voor feedback en mogelijke veranderingen. Dit kan heel simpel zijn van het verstrekken van verse gember en munt voor de thee, maar ook de mogelijkheid bieden voor informele Vrijmibo’s of het plaatsen van een Jiujitsu-mat waarop nu een van onze collega’s gratis wekelijke lessen aan andere collega’s geeft. Het uitgangspunt is dat we op een creatieve manier veel mogelijk maken.

Daarnaast ben ik ook onderdeel van het Global WPR-leadershipteam waarbij we de strategie van onze afdeling wereldwijd bepalen om ervoor te zorgen dat onze organisatie haar doelstellingen behaald. Het blijft altijd belangrijk dat we lokaal kijken naar de invulling daarvan. Er zijn bijvoorbeeld richtlijnen waar we ons aan moeten houden voor het inrichten van kantoren. Maar uiteindelijk hebben we bijvoorbeeld wel een Nederlandse architect gebruikt voor ons kantoor in Amsterdam en in Parijs een Franse architect. Zo zijn ruimtes echt anders, naar smaak van de lokale gebruikers, maar wel herkenbaar als Palo Alto Networks.

Wat is de positie van Workplace Management binnen uw organisatie?

Onze afdeling valt onder Finance dus we rapporteren aan onze CFO. Verder werken we nauw samen met een groot deel van de overige afdelingen waarbij IT/Finance/Legal en HR belangrijke stakeholders zijn. Zonder deze samenwerking kunnen we niet optimaal bijdragen.

Ik ben van mening dat onze afdeling een belangrijke invloed heeft op veel onderwerpen die nu actueel zijn. Denk aan het aantrekken en behouden van talent, het creëren van een productieve werkomgeving, inclusion & diversity, gezondheid, maar ook zorg voor het milieu. Voor ons is ook heel belangrijk dat we de groei van de organisatie vanuit ons perspectief optimaal laten verlopen.

Daarbij ben ik ervan overtuigd dat een workplace-afdeling veel invloed heeft op de cultuur van een organisatie. De ervaring die een collega met ons heeft moet in lijn zijn met onze normen en waarden. Voor ons betekent dat we zichtbaar moeten zijn, gemakkelijk benaderbaar, niet bureaucratisch, wel creatief, prettig om mee te werken maar ook zeer goede kwaliteit leveren. En natuurlijk betrouwbaar zijn. We zijn een cybersecurity organisatie. Betrouwbaarheid is onmisbaar. 

Lees hier het eerste interview in deze serie met Dick Lussing.

Lees hier het tweede interview in deze serie met Paul van Wijngaarden.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven