Erik Boer geeft workshop over Startup Village tijdens Campus Day

Hoe bouw je een innovatie- en startup ecosysteem op de campus? Daarover geeft Erik Boer, directeur van Startup Village en ACE Incubator, een workshop tijdens Campus Day.

In 2016 is op een braak stuk grond aan de rand van het Amsterdam Science Park een klein dorp gebouwd met tweedehands zeecontainers: het Startup Village. Het Amsterdam Science Park huisvest een van de grootste concentraties van beta wetenschappen in Europa. De campus is thuis voor bijna 9.000 studenten, ruim 3.000 onderzoekers en 160 bedrijven en tientallen nationaliteiten. Maar een plek voor startups en startup support ontbrak. Die leemte is opgevuld met het Startup Village, een tijdelijke locatie gebouwd met zeecontainers die samen ruimte bieden aan meer dan 300 werkplekken.

In twee jaar tijd heeft het Startup Village zich ontwikkeld tot een knooppunt voor ondernemen en innoveren op de campus. Letterlijk en figuurlijk een rafelrandje.

Erik Boer vertelt in de workshop over de learnings van het project, de rollen van de verschillende stakeholders, het verdienmodel van de locatie en bovenal hoe je een eco-systeem bouwt met alle betrokkenen op een stuk grond dat in 2016 nog 'wasteland' was. 

Campus Day vindt plaats op 20 juni in het Victor J. Koningsbergergebouw bij Universiteit Utrecht. Het wordt georganiseerd door Smart WorkPlace samen met haar partners Aestate, AT Osborne, Royal HaskoningDHV en Twynstra Gudde. Click hier voor het programma en hier om in te schrijven.

Slimme onderwijsgebouwen maken tijdens Campus Day

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven