Op naar een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving in 2021!

Op naar een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving in 2021!

De werkomgeving zal onder invloed van de coronacrisis in 2021 een nieuw gezicht krijgen. Smart WorkPlace zal daarbij als kennisplatform opnieuw een belangrijke rol spelen. Maar eerst blikken we terug op dit bewogen jaar.

Want ook bij Smart WorkPlace gebeurde er veel het afgelopen jaar. Dat begon al op 13 februari toen in Wicked Grounds in Amsterdam de WorkPlace Day 2020 plaatsvond (zie openingsfoto) met als thema Return on Workplace. Smart WorkPlace maakte op die dag trots bekend dat Heijmans was toegetreden als partner nummer 50. Ook werd op die dag de Challenge The Future of Healthy Work gelanceerd, waarbij werd gekeken naar wie de grootste positieve impact op de mentale en fysieke gezondheid op werk maakt.

Een maand later, medio maart 2020, startte de intelligente lockdown, die ook voor nieuwe uitdagingen zorgde voor de werkomgeving. Smart WorkPlace speelde daarop in door in mei 2020 Smart WorkPlace magazine nummer 6 uit te brengen, met als thema Reboarding.

Campus Day

In diezelfde maand lanceerde Smart WorkPlace samen met initiatiefnemers Aestate, AT Osborne, RoyalHaskoningDHV en TwynstraGudde ook het kennisplatform Campus Day dat informatie geeft over ontwikkelingen en innovaties die van invloed zijn op het studeren, werken, wonen en leven op een campus. Dit platform organiseerde in juni de eerste virtuele Round Table over corona en campus en publiceerde dit in drie delen op 17 juni, 19 juni en 22 juni. In oktober volgde een tweede virtuele Round Table, ditmaal met als onderwerp ‘Onderwijsinnovatie op de Campus. What’s going on?’. Ook dit werd op Campus Day gepubliceerd, op 2 november, 5 november, 9 november en 12 november. De derde virtuele Round Table vond in november plaats, met als onderwerp ‘Ontwikkelingen in de onderzoeksomgeving op de Campus’. Het verslag hiervan was te lezen op 17 november, 19 november, 23 november en 26 november.

Campus Day organiseerde daarnaast op 30 juni het webinar De Toekomst van de Campus en een online Campus Day op 8 december.

Round Table Smart WorkPlace en Solved

Ook Smart WorkPlace organiseerde digitale evenementen. Zoals de Round Table met partner Solved in juli met twee thema’s: kantoor versus thuiswerken en de cultuur van een organisatie versus het individu. Het verslag daarover verscheen op 17 augustus, 20 augustus, 24 augustus en 27 augustus.

Dag van de Eindgebruiker

Smart WorkPlace zocht dit jaar ook verbinding met andere organisaties, zoals op 29 oktober tijdens de Dag van de Eindgebruiker op het Cirkelstadplein van Building Holland Digital. Met het thema ‘Circular Workplace Experience’ sloegen Smart WorkPlace, CREME en FMN de handen ineen.

Blended Working

Ondertussen veranderde in Nederland de manier van werken ingrijpend. Waarbij online en thuiswerken steeds meer werden gecombineerd met – waar mogelijk – het klassieke werken op kantoor. De term Blended working deed zijn intrede en Smart WorkPlace besloot er het leidend thema van te maken van Smart WorkPlace magazine nummer 7, dat in november verscheen.

Nieuwe communicatiekanalen

Inmiddels heeft Smart WorkPlace sinds 21 oktober ook een wekelijkse nieuwsbrief, waarvoor u zich hier kunt abonneren. En er is een eigen YouTube-kanaal. Met onder meer verslagen van het webinar ‘Is vastgoed de sleutel voor wellbeing?’, dat Smart WorkPlace met CoreNet Global Benelux Chapter op 7 oktober organiseerde en van het webinar ‘Reboarding naar de gezonde werkomgeving’, dat Smart WorkPlace met partner Spacewell op 22 oktober organiseerde.

Voor 2021 staan veel plannen op stapel, waarover Smart WorkPlace u graag alles vertelt. Wilt u Partner van het Smart WorkPlace netwerk worden en daarmee koploper, innovator en integrator in het vormgeven van een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving worden? Click dan hier voor een offerteaanvraag.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven