Universiteit Maastricht gaat circulaire ingenieurs opleiden

Universiteit Maastricht gaat circulaire ingenieurs opleiden

Bij de overgang naar een circulaire economie moeten de verschillende disciplines binnen een bedrijf samenwerken. Daarom start Universiteit Maastricht in september 2021 met de bacheloropleiding ‘Circular Engineering’.

De bachelor Circular Engineering gaat studenten opleiden tot de ingenieur van de toekomst: de circulaire ingenieur. Deze ingenieurs gaan een sleutelrol spelen in de overgang naar de circulaire economie. Ze hebben de kennis en vaardigheden om producten, processen en diensten te ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren om de circulariteit voor een duurzame samenleving en industrie te bevorderen. Dit type engineer denkt multidisciplinair en is in staat om de kloof tussen verschillende disciplines te overbruggen. Omdat het beroep snel verandert is het bovendien noodzakelijk adaptief te zijn en snel te kunnen schakelen.

De opleiding zorgt voor een nieuw soort ingenieur die niet geschoold is in één vakgebied, maar over diverse disciplines heen kan kijken, rekening houdt met de footprint van materialen en naast technologie ook gevoel voor maatschappelijke verhoudingen heeft. De opleiding is in december 2020 door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) geaccrediteerd.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven