Crossover combineert op Zuidas wonen en werken

Crossover combineert op Zuidas wonen en werken

Aan gezond stedelijk wonen en werken op een bereikbare locatie binnen een diverse leefgemeenschap is steeds meer behoefte. Daarom bouwt Smart WorkPlace partner AM op de Zuidas Crossover voor wonen en werken ineen.

Het programma van Crossover bestaat uit 12.000 vierkante meter BVO kantoor, 120 startersappartementen voor woningstichting De Key, tien koopwoningen, een plint met horeca van 350 vierkante meter BVO en ruimtes voor sociaal-maatschappelijke functies van totaal 500 vierkante meter BVO. Onder het gebouw wordt een parkeergarage met 80 plekken gerealiseerd, waarbij er tevens parkeerplaatsen voor car sharing worden gereserveerd, die zowel door de huurders van de kantoren als bewoners gebruikt worden.

In Crossover, op de hoek van de afrit A10 Zuid en de Europaboulevard, worden gemeenschappelijke ruimten gecreëerd voor coliving en coworking.  De horeca en maatschappelijke functies in de plint van het gebouw richten zich op diverse doelgroepen en bieden bewoners en gebruikers van zowel het gebouw als het gebied Kop Zuidas de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Het kantoor biedt straks onderdak aan verschillende bedrijven. De toekomstige huurders krijgen de beschikking over een hoogwaardig, duurzaam en gezond kantoor. Zo worden in de gevel circulaire bakstenen toegepast, vindt op alle daken en terrassen waterberging plaats en hebben zowel de kantoren als woningen de beschikbaarheid over ruime, groene terrassen.

Het gebouw krijgt twee certificaten bij oplevering: BREEAM-NL Outstandig en WELL-Core. AM geeft met Crossover invulling aan haar maatschappelijke thema’s Gedurfde duurzaamheid, Healthy urban living & working en de Inclusieve stad. Het ontwerp van Crossover is van Team V Architectuur. De bouw is in handen van BAM Wonen. De oplevering van Crossover is naar verwachting in het voorjaar van 2023.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven