Met circulair afvalscheidingsstation blijft kantoorinrichting geld waard

Met circulair afvalscheidingsstation blijft kantoorinrichting geld waard

Door met een circulair afvalscheidingsstation uw kantoor in te richten als waardevolle grondstoffenbank blijft uw kantoorinriching geld waard. Smart WorkPlace partner TRIBOO legt uit hoe.

Als uw kantoor ingericht is als een waardevolle grondstoffenbank, dan ontvangt u aan het einde van de gebruiksduur de grondstofwaarde van de circulaire producten retour. Door het gebruiken van een modulair NOTRASH afvalscheidingsstation slaat u waardevolle grondstoffen op, worden geen nieuwe grondstoffen gewonnen om hem te maken en reduceert u CO2. Aan het einde van de gebruiksduur levert u de NOTRASH weer in bij TRIBOO en ontvangt u de grondstofwaarde in euro’s op uw bankrekening. De huidige grondstofwaarde is 5,13 euro per module. De grondstof wordt opnieuw gebruikt om er een circulaire NOTRASH van te maken.

De NOTRASH is een 100% circulair afval scheidingsstation geupcycled uit kunststof ‘afval’. Met dit modulaire systeem kunt u op een eenvoudige manier uw grondstoffen scheiden zodat deze opnieuw kunnen worden ingezet in onze maatschappij. De modules zorgen er voor dat iedereen kan starten en een bijdrage kan leveren. Naarmate er meer stromen worden gescheiden kunnen er simpel modules bijgeplaatst worden. Zo scheidt u papier en karton, plastic, GFT, restafval en papieren bekertjes.

Om een NOTRASH module te maken wordt er 15 kg plastic afval verwerkt. Als u het afval scheidt in GFT, papier, plastic, rest en bekertjes heeft u 5 modules nodig. Dit betekent dat met elk circulair afvalscheidingsstation 75 kilo waardeloos afval verandert in een waardevol circulair functioneel product. 75 kilo die niet langer verbrand wordt waardoor er CO2 veroorzaakt wordt, geen nieuwe grondstoffen gedolven worden waardoor CO2 veroorzaakt wordt.  

Het doel van de NOTRASH is om uiteindelijk als circulair product overbodig te worden. Als we niet langer grondstoffen weggooien en de afval loze maatschappij een realiteit is geworden zal de NOTRASH van vorm veranderen. Zijn grondstof zal weer gebruikt worden om een ander circulair product te maken die opnieuw een duidelijk doel dient. De grondstof gaat nooit verloren.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven