Enbiun nieuwe partner van Smart WorkPlace

3 min

 

Enbiun nieuwe partner van Smart WorkPlace

“Er is een transitie gaande van organisatiewaarden naar eigenwaarden in de werkomgeving”, dat is de overtuiging van expert Wisse Stenchlak van Enbiun, de nieuwe partner van Smart WorkPlace.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Enbiun voor de werkomgeving van de toekomst? 

“Onze werk leef balans is sinds COVID radicaal veranderd, twee gebieden die eens gescheiden waren zijn meer met elkaar gaan mengen. Er is een transitie gaande van organisatiewaarden naar eigenwaarden. Deze verandering creëert nieuwe waarden voor de gebouwde omgeving als geheel, voor zowel winkels, horeca, kantoren, woningen, logistiek, etc.

Een organisatie creëert met faciliteiten en workplace strategies een werkplek die aansluit bij het merk en de HR visie. Hierdoor zijn bedrijven vaak traag in het adopteren van veranderingen. Wij zien dat eindgebruikers steeds meer hun eigen waarden vertegenwoordigd willen zien in hun werkomgeving.

Wij zien een kans om visionaire concepten neer te zetten waar een balans is tussen de wensen van de medewerkers en werkgevers. Daar is een visie, positionering en een werkconcept voor nodig die vanuit de organisatiestrategie en het design oplossingen creëert voor werknemers. Veelal omvat een werkplekconcept een pragmatisch interieur en dienstverleningsconcept, soms vanuit een brand beleving of vanuit economische redenen. Wij geloven dat aspecten zoals een interieur en de dienstverlening een uitkomst zijn van een visie.

Een grote verandering die al voor Covid is ingezet is de nadruk op ‘personal & planetary wellbeing’. We verwachten van onze omgevingen steeds meer dat ze gezond zijn, dat ze ons energie geven en zo min mogelijk van de wereld wegnemen. Werkomgevingen zullen moeten transformeren om hier aan bij te dragen. Dit moet in alle aspecten voelbaar zijn, beplanting die zo geplaatst is dat het energie geeft en efficiency verhoogd, verlichting die slim is en per gebied de juiste toon zet en hospitality die gezondheid een platform geeft. Wij geloven dat een gezonde en duurzame levensstijl voorwaardelijk is voor de werkstijlen van de toekomst.”

Welke rol kan Enbiun daarbij spelen?

“Wij willen met ons team van multidisciplinaire brand strategen, ondernemers, chefs, hospitality experts, interieur- en grafisch ontwerpers de meest gezonde concepten neerzetten in de gebouwde omgeving voor corporates, vastgoed professionals en horeca ondernemers.

Enbiun ontwikkelt hospitality, food & werkplek concepten, waar de eindgebruiker centraal staat. In onze ontwikkeling focussen we op ambitieuze, duurzame- en gezonde oplossingen. Wensen, behoeften en werkzaamheden van werknemers willen wij heel goed begrijpen. Maar ook die van de toekomstige werknemers waarbij de uitgangspunten altijd helder moeten zijn vanuit de opdrachtgever. Vanuit onze rol proberen wij termen als gezond, circulair, duurzaam en inclusief te vertalen naar wat deze concreet moeten betekenen voor een organisatie en haar werknemers.

Het resultaat van onze activiteiten is om een flexibel en modulair concept te ontwikkelen dat mee kan bewegen met een steeds (sneller) veranderende context qua werk, plaats en wensen.”

Waarom is het belangrijk voor Enbiun om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?

“Het creëren van werkende omgevingen vraagt om een holistische en integrale aanpak waarbij wij samenwerken in een zeer divers stakeholderveld. Deze complexiteit van ons werk vraagt om nieuwe verbindingen en inspiratie. Het participeren in relevante communities en platforms is voor ons ‘een vorm van ademen’ als studio. Zo blijven wij ons ontwikkelen en kunnen wij anderen inspireren.

Smart WorkPlace staat al jaren bekend als een platform waarbij uiteenlopende disciplines op basis van relevante content met elkaar in contact staan. Wij kunnen vanuit onze rol in de markt en de nieuwsgierigheid geen redenen bedenken om hier niet in te participeren dus gaan met enthousiasme deze samenwerking aan. Wij vinden het belangrijk dat er een balans is in een platform (community) en dat wij naast het opdoen van nieuwe inspiratie, contacten en kennis ook waarde terug geven. Wij brengen daarom iets nieuws in het platform: de ervaringen en visie van een design studio. Gespecialiseerd in food & hospitality concepten in de werkomgeving waarbij onze focus ligt op duurzaam en gezond. Dit sluit perfect aan op de bedoeling van Smart WorkPlace en haar partners. Wij verheugen ons dan ook enorm op onze participatie!”

Delen:

Meer nieuws

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking met IFM

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking ...

donderdag 16 oktober

Een volledig geïntegreerd IFM-model waar alle facilitaire diensten zijn ondergebracht bij één partner. ...

Lees meer

<span>Recensie van het boek Work + Life  </span>

Recensie van het boek Work + Life  

woensdag 15 oktober

"Laat je uitdagen via het integrale of holistische perspectief." Met deze oproep uit ‘Work+Life’ sluit Michaël ...

Lees meer

Werkgeluk begint bij de juiste plek

Werkgeluk begint bij de juiste plek

dinsdag 14 oktober

Het versterken van verbondenheid, motivatie en kwaliteit van werken is een urgent onderwerp in de hybride werkomgeving. ...

Lees meer

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

maandag 13 oktober

Roel Geenen van Veldhoen+Company schreef een blog over het kantoor als gedragsarchitect. Hoe ruimte, ritme en rituelen het ...

Lees meer

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

vrijdag 10 oktober

Op 1 oktober organiseerden Tarkett en Smart WorkPlace het event 'Op locatie' bij het Koning Willem I College in Den Bosch. ...

Lees meer

Campus Day 2025 groot succes!

Campus Day 2025 groot succes!

donderdag 9 oktober

Dinsdag 30 september 2025 werd de 6e editie van Campus Day gehouden in Amsterdam UMC. Het thema was 'De campus in transitie'. ...

Lees meer

<span>CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening met technologie en data</span>

CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening ...

donderdag 9 oktober

Dit najaar leggen CONTRAST Facility + Hospitality en GRIP Facility de focus op het stimuleren van facilitaire processen ...

Lees meer

Live talk over Wellbeing als designprincipe

Live talk over Wellbeing als designprincipe

dinsdag 7 oktober

Onder leiding van Gertrude van den Brink gingen Eva Elias, Floris Schoonderbeek, Meggy Smulders en Lieke Genten in op de ...

Lees meer

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

vrijdag 3 oktober

Een kantoor waar je niet alleen werkt, maar waar je gezondheid en welzijn net zo belangrijk zijn als de prestaties die je ...

Lees meer

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

donderdag 2 oktober

Wie zit er nog vijf dagen per week op kantoor? Niemand! De manier waarop we vergaderen is flink veranderd, maar weet jij ...

Lees meer

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

donderdag 2 oktober

'Omarm de onzekerheid.' Dat was het thema tijdens de jaarlijkse Summer Experience van YNNO op 18 september. Een thema waar ...

Lees meer

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

woensdag 1 oktober

Hoe kijk je met nieuwe ogen naar het kantoor waar je misschien al jaren komt? In het E-zine nemen Melvin en Suzan Schalkx ...

Lees meer

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

dinsdag 30 september

HEYDAY Consultancy organiseert op dinsdag 4 november 2025 het Facilitaire Kennisevent 2025, een evenement gericht op facility- ...

Lees meer

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu onmisbaar zijn

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu ...

dinsdag 30 september

In het e-zine 'Hybride Werken' nemen Nick en Sep van YNNO je mee in het belang van leiderschap in hybride werken. 

Lees meer

E-zine 'Hybride Werken'

E-zine 'Hybride Werken'

woensdag 24 september

Hybride werken is niet langer een experiment maar de nieuwe realiteit. In deze editie van ons e-zine ontdek je inzichten, ...

Lees meer

Grootschalige studie Werkwereld 2025

Grootschalige studie Werkwereld 2025

maandag 22 september

Hybride werken is blijvend, maar het fysieke kantoor krijgt een nieuwe betekenis. Uit het rapport Werkwereld 2025 – ...

Lees meer

Slimme inzameling in professionele keukens

Slimme inzameling in professionele keukens

vrijdag 19 september

In de Nederlandse restaurants en catering wordt jaarlijks zo’n 83 miljoen kilo voedsel verspild, blijkt uit cijfers ...

Lees meer

Facilitaire organisaties zijn onvoldoende voorbereid op de volgende crisis

Facilitaire organisaties zijn onvoldoende voorbereid op de volgende ...

donderdag 18 september

Nederlandse organisaties lopen onnodige risico’s doordat ze onvoldoende voorbereid zijn op de ingrijpende veranderingen ...

Lees meer

PHI Factory versterkt managementteam met benoeming van Michael van der Meer tot Chief Impact Ontwikkeling

PHI Factory versterkt managementteam met benoeming van Michael ...

donderdag 18 september

PHI Factory kondigt met trots de benoeming aan van Michael van der Meer tot Chief Impact Ontwikkeling. Met deze stap wordt ...

Lees meer

Circulariteit levert goedwerkende werkomgeving op

Circulariteit levert goedwerkende werkomgeving op

donderdag 18 september

Uit het webinar ‘Circulaire oplossingen binnen de kantooromgeving’ kwamen diverse inzichten: “Circulariteit ...

Lees meer

Terug naar boven