Diversity day: Werk tegen de onverschilligheid in

Diversity day: Werk tegen de onverschilligheid in

Bij veel organisaties zijn de beweging, het gedachtegoed en de intenties op orde als het gaat om diversiteit en inclusie. Daarover ging de derde Round Table Duurzame Impactmakers in het Van Gogh Museum.

Diversiteit blijft een belangrijk onderwerp voor alle organisaties, al wekt het ook altijd veel vragen op. In de Round Table bij het Van Gogh Museum zijn ambassadeurs aanwezig om over dit onderwerp te discussiëren. 

Voordat de discussie begint, geven Ghyslaine Tromp en Ilias Zian een presentatie. Daarbij daagt Ilias de deelnemers uit om te omschrijven waar ze zich thuis voelen en wat ze onder thuis verstaan. Robert Oosting pakt de handschoen op: “Het is de boodschap die ik ook verkondig binnen onze organisatie. Thuis voelen is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je creativiteit en diversiteit vindt en waar je niet alleen gelijken tegenkomt, maar ook mensen die je inspireren op andere vlakken.” Marjolein Kurstjens vult aan: “Thuis voelen is zowel bij PwC als thuis een plek waar ik mezelf mag zijn en geen rol hoef te spelen.” Het is volgens Ilias precies wat het Van Gogh Museum nastreeft: “Mensen zichzelf laten zijn en zich thuis laten voelen. Om dat te bereiken organiseert het Van Gogh Museum binnenshuis en buitenshuis activiteiten.”

Lees het volledige verslag van de Round Table hier.

DEELNEMERS

• Sander van Ekeren, Senior manager Rewards bij Achmea
• Willem van der Kolk, Afdelingsmanager huisvesting facilitair bureau bij Gemeente Amsterdam
• Ghyslaine Tromp, Coördinator Beeldbrekers & Outreach Van Gogh Verbindt bij Van Gogh Museum
• Ilias Zian, Projectleider Van Gogh Verbindt bij Van Gogh Museum
• Marjolein Kurstjens Demand Manager Facility Management bij PWC Nederland
• Klaartje van Wesenbeeck, Key Accountmanager voor PWC bij ISS Facility Services
• Robert Oosting, Head of Diversity & Inclusion bij ISS Nederland

FOTO: STAAND VAN LINKS NAAR RECHTS: SANDER VAN EKEREN (ACHMEA), ILIAS ZIAN (VAN GOGH MUSEUM), KLAARTJE VANWESENBEECK (ISS), GHYSLAINE TROMP (VAN GOGH MUSEUM), PETER BEKKERING (SMART WORKPLACE), WILLEM VAN DER KOLK (GEMEENTE AMSTERDAM) EN MARJOLEIN KURSTJENS (PWC). ZITTEND VAN LINKS NAAR RECHTS: MARCEL KALMEIJER (ISS), WIM KOOYMAN (SMART WORKPLACE) EN ROBERT OOSTING (ISS).

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven